Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θαυματουργό σκόρδο: Το άγνωστο μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του

Δεν είχαμε ιδέα!

10 Ιανουαρίου 2023 10:46
Θαυματουργό σκόρδο: Το άγνωστο μαγειρικό κόλπο που ενεργοποιεί την αντικαρκινική δράση του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τα οφέλη του σκόρδου είναι να το ψιλοκόβετε, να το κόβετε σε φέτες ή να το λιώνετε και να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Αυτός ο χρόνος επιτρέπει σε ένα ένζυμο που βρίσκεται στο σκόρδο να αναμειγνύεται και να αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά του σκόρδου και να παράγει αλισίνη.

Με την ευκαιρία, αυτό είναι το κόλπο για να μην καίγεται το σκόρδο στο σοτάρισμα.

σκελίδες σκόρδου αντικαρκινική δράση

Η αλισίνη είναι το ενεργό φυτοθρεπτικό που σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου.

Η θερμότητα καταστρέφει το ένζυμο που ευθύνεται για τον σχηματισμό της αλισίνης και γι’ αυτό τον λόγο είναι καλύτερα να περιμένετε 10-15 λεπτά πριν το μαγειρέψετε.

Τυλίγει με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάζει στο φούρνο! Ο λόγος; Καταπληκτικός…(Video)

Τυλίγει με αλουμινόχαρτο τα σκόρδα και τα βάζει για λίγο στο φούρνο! Ο λόγος; Καταπληκτικός…

Ψήνει 6 σκελίδες σκόρδου και τις τρώει! Μέσα σε 24 ώρες τα οφέλη που έχει στο σώμα είναι εμφανή!

Δυστυχώς το σκόρδο είναι πολύ παρεξηγημένο! Μπορεί να εκτοξεύσει στα ύψη τη γεύση πολλών φαγητών και πάλι όμως οι περισσότεροι το αποφεύγουν, λόγω της έντονης μυρωδιάς του.

Φάτε σκόρδο με μπανάνα και περιμένετε 15 λεπτά! Θα σωθείτε!

Εκτός αυτού όμως, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και B6, βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, καταπολεμά τα συμπτώματα της γρίπης και πολλά άλλα.

Το ψήσιμο στο σκόρδο μειώνει την έντονη μυρωδιά του και «γλυκαίνει» κάπως την – ομολογουμένως – πολύ έντονη γεύση που έχει στην ωμή μορφή του.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share