Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θα μας θυμηθείτε: Το απλό κόλπο για να μην καίτε το σκόρδο στο σοτάρισμα

Υπάρχει λύση!

20 Δεκεμβρίου 2022 22:53
Θα μας θυμηθείτε: Το απλό κόλπο για να μην καίτε το σκόρδο στο σοτάρισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να σας καεί το σκόρδο κατά το σοτάρισμά του σε ένα μαγειρικό σκεύος με καυτό λάδι; Αυτό συμβαίνει επειδή το σκόρδο καίγεται πολύ εύκολα, καθώς όπως σημειώνει η HuffPost, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό, γεγονός που μειώνει φυσικά τον χρόνο που χρειάζεται για το μαγείρεμα.

Το κόψιμό του σε μικρά κομματάκια -όπως συνήθως το κόβουν οι περισσότεροι άλλωστε- απλώς επιδεινώνει το πρόβλημα. Και ενώ τα μικρότερα κομμάτια μαγειρεύονται πιο γρήγορα, ο κίνδυνος για να κάψετε το σκόρδο παραμένει. Ωστόσο, υπάρχει ένα απίστευτο και πάρα πολύ απλό hack που, μόλις το μάθετε, δεν θα ξανακάψετε ποτέ το σκόρδο κατά το μαγείρεμα. Με την ευκαιρία, δείτε πού μπορεί να σας βοηθήσει το σκόρδο στην καθαριότητα του σπιτιού.

Το απλό κόλπο για να μην καίτε το σκόρδο στο σοτάρισμα

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν μαγειρεύετε το σκόρδο, σύμφωνα με το One Good Thing, είναι να το ξεκινήσετε με κρύο λάδι -δηλαδή να το τοποθετήσετε σε ένα κρύο τηγάνι. Βεβαιωθείτε ότι το σκόρδο είναι πλήρως επικαλυμμένο με ελαιόλαδο και, στη συνέχεια, όπως προτείνει το Bon Appétit, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσαρμόστε ανάλογα.

κόψιμο σκόρδου

Αφήνοντας το σκόρδο να μαγειρεύεται αργά, καθώς το τηγάνι σταδιακά ζεσταίνεται, επιτρέπει πιο ομοιόμορφο μαγείρεμα και λιγότερες πιθανότητες για να καεί.

Πώς να μαγειρέψετε το σκόρδο με άλλα υλικά

Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που θέλετε να μαγειρέψετε το σκόρδο με άλλα υλικά; Σύμφωνα με το Epicurious, το κόλπο με το κρύο τηγάνι λειτουργεί μια χαρά τόσο με κρεμμύδια όσο και με σκόρδο. Αλλά όταν μαγειρεύετε κρεμμύδια και σκόρδο μαζί, το Lakeside Table συμβουλεύει να σοτάρετε τα κρεμμύδια πριν προσθέσετε το σκόρδο. Αυτό συμβαίνει επειδή, εκτός από τα δύο άλλα ζητήματα με το σκόρδο που έχουμε ήδη αναφέρει -χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και μικρότερα κομμάτια- το σκόρδο μαγειρεύεται, επίσης σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τα κρεμμύδια.

Ομοίως, εάν κάνετε ένα stir fry, για παράδειγμα, όπου το σκόρδο μαγειρεύεται ανάμεσα σε πολλά συστατικά, το Bon Appétit συνιστά να προσθέσετε το σκόρδο μόνο όταν φτάσετε τουλάχιστον στα μισά της διαδικασίας μαγειρέματος. Το κοινό μεταξύ αυτών των συμβουλών είναι να αποφύγετε την προσθήκη του σκόρδου πολύ νωρίς. Το σκόρδο θα πρέπει γενικά να είναι το τελευταίο συστατικό που προστίθεται για να περιοριστεί η έκθεσή του στο ζεστό τηγάνι, καθώς έχει μια εγγενή τάση να καίγεται. Η εξαίρεση σε αυτό, όπως σημειώνει το Bob Appétit, είναι αν φτιάχνετε σάλτσα ντομάτας ή κάτι άλλο με πολλά υγρά. Σε αυτήν την περίπτωση, το σκόρδο μπορεί να μαγειρευτεί νωρίτερα, καθώς η προσθήκη του υγρού θα κρυώσει το τηγάνι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share