Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θαμπά μαλλιά: Φτιάξτε το δικό σας σαμπουάν με μέλι και άλλα 2 σπιτικά υλικά για αξεπέραστη λάμψη

Αποτέλεσμα που συναρπάζει

11 Ιανουαρίου 2023 18:53
Θαμπά μαλλιά: Φτιάξτε το δικό σας σαμπουάν με μέλι και άλλα 2 σπιτικά υλικά για αξεπέραστη λάμψη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν επιθυμείτε να φτιάξετε το δικό σας σαμπουάν μαλλιών το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από χημικές προσθήκες τότε εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε βήμα-βήμα πώς θα το καταφέρετε. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με την ασπιρίνη στα μαλλιά.

Για να φτιάξετε σαμπουάν μελιού θα χρειαστείτε:

Βήματα

  • Ξεκινήστε βάζοντας το σαπούνι σε ένα μπεν μαρί μέχρι να λιώσει και να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.
  • Μόλις λιώσει βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά το μείγμα.
  • Αφού κρυώσει βάλτε το σε ένα γυάλινο βαζάκι. Το σαμπουάν σας είναι έτοιμο για χρήση!

Θαμπά μαλλιά: Φτιάξτε το δικό σας σαμπουάν με μέλι και άλλα 2 σπιτικά υλικά για αξεπέραστη λάμψη

Ο απίστευτος λόγος που πρέπει να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα όταν λούζεις τα μαλλιά σου - Προσφέρει...

Η μαγειρική σόδα μπορεί να σου χρησιμεύσει ακόμα και στα μαλλιά. Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε μια στροφή στα οργανικά προϊόντα, αλλά και σε φυσικές συνταγές που χρησιμοποιούσαν πολύ παλαιότερα. Ειδικά όσον αφορά στη φροντίδα των μαλλιών, οι do it yourself μάσκες έχουν μεγάλη πέραση, ενώ παράλληλα σας θυμίζουμε και το μυστικό με της γιαγιάς που κάνει τα ρούχα να μοσχοβολούν χωρίς κόστος.

Σύμφωνα με πολλούς κομμωτές, η συχνή χρήση του σαμπουάν δεν βοηθάει τόσο τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Αυτό συμβαίνει γιατί η χρήση τελικά προκαλεί μεγάλη λιπαρότητα στα μαλλιά. Υπάρχει μια μέθοδος που λέγεται ότι είναι καλύτερο ακόμα και να ξεπλένεις κάποιες φορές τα μαλλιά σου μόνο με νερό.

Κατά την μέθοδο αυτή, μπορείς να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με νερό και μαγειρική σόδα. Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο συστατικό, βοηθά τα μαλλιά να επανέλθουν στη φυσική τους κατάσταση. Επιπλέον, βοηθά και το τριχωτό της κεφαλής να παραμένει υγιές.

Επιπλέον, σύμφωνα με όσους την χρησιμοποιούν, κάνει τα μαλλιά πιο καθαρά και λαμπερά, καθώς αφαιρεί τα υπολείμματα προϊόντων που τυχόν υπάρχουν στα μαλλιά. Ακόμη, βοηθά και με την πυτιρίδα.

Ωστόσο, μπορεί να μη λειτουργήσει τόσο καλά σε κάποιες. Ειδικότερα, μπορεί να επιφέρει και αντίθετα αποτελέσματα σε όσες έχουν λεπτή αδύναμη τρίχα, ή σγουρά μαλλιά. Επιπλέον, δερματολόγος συμβουλεύει όσες βάφουν τα μαλλιά τους, να αποφύγουν την χρήση της.

Μαγειρική σόδα για το λούσιμο των μαλλιών

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share