Το μυστικό της νεότητας: Το «μαγικό» μείγμα για να δείχνετε νεότερες και φρέσκες με φυσικό τρόπο
Αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
Μέλι με ασπιρίνη: Πριν από την εφαρμογή της μάσκας που βρίσκεται παρακάτω, στο πρόσωπό σας, θα πρέπει να την τσεκάρετε πρώτα στο εσωτερικό του άνω βραχίονα. Σε περίπτωση που δεν υπήρξε αρνητική αντίδραση από τη μάσκα κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μπορέσετε να την εφαρμόσετε ελεύθερα και στο πρόσωπό σας.
Αναλυτικότερα:
Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της και για τη χρήση της
Υλικά συνταγής
- 1 με 2 ταμπλέτες ασπιρίνης
- Λίγο νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνετε την ασπιρίνη σε σκόνη σε ένα γυάλινο μπολ.
- Προσθέστε μερικές σταγόνες νερού (όσες χρειαστεί για να μπορέσετε να ανακατέψετε το μείγμα) και ανάκατέψτε.
- Στη συνέχεια, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
Η χρήση της
- Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και κρατήστε τη για περίπου δέκα λεπτά.
- Μετά από αυτό ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με νερό.
- Κατά την έναρξη της θεραπείας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα.
- Αργότερα μόνο μια φορά την εβδομάδα θα είναι αρκετή.
- Μετά από δέκα ημέρες, θα παρατηρήσετε φανταστικά αποτελέσματα: το δέρμα του προσώπου σας θα αποκατασταθεί, η φλεγμονές και οι ατέλειες θα εξαφανιστούν και οι πόροι θα διαγραφούν.
- Το ολικό αποτέλεσμα αυτής της μάσκας δεν θα το δείτε αμέσως, αλλά 3-4 ώρες μετά την εφαρμογή.
- Να είστε υπομονετικοί, να το χρησιμοποιείτε τακτικά και το δέρμα σας θα είναι καθαρό και λαμπερό όπως ποτέ πριν!
Μελοτυρόπιτα από... άλλον πλανήτη: Λαχταριστή συνταγή έτοιμη στο «άψε-σβήσε»
Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με νέα συνταγή για τυρόπιτα και συγκεκριμένα μελοτυρόπιτα και ελπίζουμε να σας αρέσει όσο και η χθεσινή!
Πάμε να την δούμε αναλυτικά την συνταγή παρακάτω:
Η Μελοτυρόπιτα είναι από μόνη της ένα πρωτότυπο κέρασμα. Είναι πρόχειρη, εύκολη και πεντανόστιμη.
Για την πεντανόστιμη Μελοτυρόπιτα θα χρειαστούμε: 4-5 φύλλα κρούστας χοντρά, μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό, βούτυρο λιωμένο για το τηγάνισμα, κανέλα σκόνη, τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη αποβραδίς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί. Κόβουμε τα φύλλα σε διπλάσιο ή και τριπλάσιο μέγεθος από το τυρί και τυλίγουμε σε αυτά.
Τηγανίζουμε στο βούτυρο έως ότου ροδίσουν καλά. Αποσύρουμε, γλασσάρουμε και περιχύνουμε με το μέλι, επιπάσσοντες και την κανέλλα. Γίνεται και με φύλλο καταϊφι στο φούρνο. Απλώνουμε το μισό καταϊφι σε βουτηρομένο ταψί. Κατόπιν το τυρί σε όλο το μήκος και πλάτος του ταψιού.Απλώνουε και το υπόλοιπο από πάνω.
Το πατάμε καλά, ραντίζουμε με νερό και ζεματίζουμε με βούτυρο. Όταν ροδίσει αποσύρουμε και περιχύνουμε και το αραιωμένο μέλι, ή με σιρόπι όπως και σε όλα τα άλλα γλυκά ταψιού. Προσέχουμε ώστε το μέλι ή το σιρόπι να είναι κρύα. Αν είναι αμφότερα (καταϊφι-μέλι) ζεστά «λασπώνουν».
Από το βιβλίο ΚΑΛΟΓΗΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Αρχιμανδρίτου Δοσιθέου , ηγούμενου της Ι. Μονής Τατάρνης
Η εύκολη τυρόπιτα με τα βραστά... φύλλα
Η ομάδα του Athensmagazine.gr, βρήκε μια διαφορετική συνταγή για να φτιάξετε τυρόπιτα με φύλλα βραστά! Ναι, καλά διαβάσατε! Είναι μια συνταγή που απαιτεί χρόνο,αλλά είναι λαχταριστή, όπως και η Μυκονιάτικη τυρόπιτα.
Υλικά
Για την ζύμη
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. νερό ή 70 γρ.
- 2 αυγά
- 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
- 250 γρ. φέτα
- 100 γρ. βούτυρο
Ακόμη θα χρειαστούμε
- 1 ταψί 26-28 εκ. με ψηλά τοιχώματα
- 1 κατσαρόλα πλακερό για το ζεμάτισμα των φύλλων
- 1 μπολ με παγωμένο νερό
- 2 ξύλινες κουτάλες
- 1 σουρωτήρι
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα όπου σπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε 1 κ. γλυκού λάδι, 1 κ. γλυκού αλάτι και 2 κ. σούπας από το νερό που έχουμε ετοιμάσει για να ρίξουμε στην ζύμη.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μέσα στην λακκούβα με τα υγρά συστατικά μέχρι να ανακατευτούν όλα και να δημιουργηθούν “ψίχουλα” όπως στην φωτογραφία.
- Τότε ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μία ελαστική ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα της λεκάνης.
- Κάνουμε το ζυμάρι μια μπάλα και το τυλίγουμε με μεμβράνη. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Μετά το πατάμε να πλατύνει και το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια τα οποία πλάθουμε σε μπαλάκια.
- Ανοίγουμε τα 6 μπαλάκια σε πολύ λεπτά φύλλα γιατί με το βράσιμο θα γίνουν πιο χοντρά, με διάμετρο όσο το ταψί μας. Τα αφήνουμε στην άκρη πασπαλίζοντας ανάμεσά τους αλεύρι για να μην κολλήσουν.
- Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε το ταψί. Φροντίστε να έχει ψηλά τοιχώματα για να μην χρειάζεται να την πατάτε για να χωρέσει, πρέπει τα φύλλα να είναι αεράτα. Και επίσης για να μην σας λερώσει τον φούρνο το βούτυρο.
- Εγώ ακόμη τον καθαρίζω και η επιλογή της ταρτιέρας μου λόγω της διαμέτρου, αποδείχτηκε λάθος. Ανοίγουμε ένα από τα δύο φύλλα που μας έχουν μείνει περίπου 3-4 εκ. μεγαλύτερο από το ταψί και το απλώνουμε στον πάτο.
- Σ΄αυτήν την φωτογραφία μπορείτε να δείτε καλύτερα πόσο λεπτό πρέπει να είναι το φύλλο. Το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Βάζουμε την κατσαρόλα με το νερό να βράσει. Τρίβουμε το τυρί και το ανακατεύουμε με 3 κ. σούπας από το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε παγωμένο νερό στο μπολ και προσθέτουμε μέσα παγάκια.
- Όταν το νερό στην κατσαρόλα βράσει, ρίχνουμε αλάτι. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία έτσι ώστε το νερό να κοχλάζει σιγανά. Παίρνουμε ένα φύλλο και το κατεβάζουμε απαλά στο νερό με κυματιστές κινήσεις για να μην κολλήσει.
- Μόλις το φύλλο κατέβει στο νερό θα σταματήσει το νερό να κοχλάζει. Διορθώνουμε με τις κουτάλες αν διπλώσει κάπου. Αμέσως μετά, σε λίγα δευτερόλεπτα δηλαδή θα αρχίσει και πάλι να κοχλάζει σιγανά.
- Τότε, με ένα μεγάλο σουρωτήρι, το “ψαρεύουμε” από το νερό και το κατεβάζουμε, το βουτάμε μαζί με το σουρωτήρι στο παγωμένο νερό. Εγώ σουρωτήρι μεγάλο δεν έχω αλλά έχω μικρό μεταλλικό κόσκινο με 20 εκ. διάμετρο και χρησιμοποιώ αυτό.
- Όταν το φύλλο είναι κρύο πια, σηκώνουμε το σουρωτήρι για να βγει από το νερό και στραγγίζουμε καλά καλά το φύλλο, να φύγει όλο το νερό. Σ΄αυτό το στάδιο μπορούμε να το απλώσουμε σε πετσέτα αλλά εγώ προσωπικά δεν το κάνω. Επίσης δεν ξεχνάμε να κρυώνουμε το νερό είτε αλλάζοντάς το είτε προσθέτοντας παγάκια, όταν στην πορεία ζεσταθεί.
- Μόλις στραγγίξει το νερό, απλώνουμε το φύλλο σουρωτά στο ταψί για να χωρέσει. Εξάλλου θα παρατηρήσετε ότι έχει γίνει πιο χοντρό και έχει μεγαλώσει σε μέγεθος οπότε μην προσπαθήσετε να το ισιώσετε. Βουτυρώνουμε το φύλλο και συνεχίζουμε το ίδιο με το 3ο και 4ο φύλλο.
- Τοποθετούμε την γέμιση σ΄όλη την επιφάνεια του 4ου φύλλου. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ζεματίσματος και βουτυρώματος με τα υπόλοιπα 3 φύλλα που έχουμε έτοιμα.
- Τέλος ανοίγουμε το τελευταίο μπαλάκι ζύμης σε φύλλο το οποίο όμως δεν το ζεματάμε όπως και το πρώτο που βάλαμε στον πάτο του ταψιού.
- Το απλώνουμε και γυρίζουμε τον κόθρο γύρω γύρω για να κλείσουμε την πίτα. Την κόβουμε σε 6 κομμάτια και βουτυρώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 C για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Όταν βγάλουμε την πίτα από το φούρνο ακόμη το βούτυρο κάνει φουσκάλες. Με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με αυτό το βούτυρο για να γίνει γυαλιστερή κι ακόμη πιο όμορφη και λαχταριστή.