Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κρέας θάνατος: Ο απίθανος λόγος που δεν πρέπει να το βάζετε στο ψυγείο - Μπορεί να προκαλέσει έως και...

Προσοχή!

7 Σεπτεμβρίου 2022 16:08
Κρέας θάνατος: Ο απίθανος λόγος που δεν πρέπει να το βάζετε στο ψυγείο - Μπορεί να προκαλέσει έως και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μας έχουμε συνηθίσει να αποθηκεύουμε το κρέας παντός τύπου στην κατάψυξη για να το διατηρήσουμε για παραπάνω χρονικό διάστημα και να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε φορά που θέλουμε να μαγειρέψουμε να επισκεπτόμαστε το κοντινότερο κρεοπωλείο. Συνήθως όμως πριν το βάλουμε στην κατάψυξη το κρατάμε στο ψυγείο, ποιο είναι όμως το σωστό χρονικό διάστημα για να διατηρηθεί στο ψυγείο;

Το κόκκινο κρέας και το χοιρινό μπορούν να συντηρηθούν στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες και στην κατάψυξη από 4-12 μήνες. Το μαγειρεμένο κρέας αντέχει 3-4 μες στο ψυγείο και 2-6 μήνες στην κατάψυξη. Ωστόσο, σε περίπτωση που βιάζεστε να ξεπαγώσετε το κρέας σας από την κατάψυξη, δείτε εδώ το κόλπο για να το ξεπαγώσετε σε χρόνο μηδέν!

Για ποιο λόγο όμως δεν είναι σωστό το κρέας να παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα στο ψυγείο; Διατηρώντας το ωμό κρέας ναι μεν σε χαμηλές θερμοκρασίες αλλά όχι παρόμοιες με αυτές της κατάψυξης είναι πολύ επικίνδυνο να αναπτύξει βακτήρια τα οποία μπορεί να μην είναι εμφανή με γυμνό μάτι μπορεί όμως να σας προκαλέσουν μια σοβαρότατη και οξεία δηλητηρίαση.

Κρέας θάνατος: Ο απίθανος λόγος που δεν πρέπει να βάζετε το κρέας στο ψυγείο - Μπορεί να προκαλέσει έως και...

Ο απίστευτος λόγος που το κρέας θα πρέπει πάντα να έχει λίγο λίπος

Το κρέας είτε χοιρινό είτε μοσχαρίσιο μας δίνει άπειρες επιλογές για να το μαγειρέψουμε, είτε στο φούρνο, είτε κοκκινιστό στην κατσαρόλα, ή ακόμα απλά να το ψήσουμε. Με τον κατάλληλο τρόπο μαγειρέματος μπορεί να γίνει άκρως θρεπτικό και να καταναλωθεί άνετα σε περιόδους δίαιτας. Κι όμως ακόμη και στο πιο απλό φαγητό με κρέας μπορεί να κάνουμε και λάθη. Τόσο στο ψήσιμο, όσο και στην επιλογή του κρέατος και φυσικά μην ξεχνάμε πως και για το κρέας υπάρχουν πάμπολλα μυστικά για να πετύχεις την τέλεια γεύση, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα κάνετε το κρέας σας τόσο μαλακό που να λιώνει στο στόμα.

Όταν λοιπόν προσέχουμε τη διατροφή μας αποφεύγουμε και τα λίπη γι' αυτό και όταν επισκεπτόμαστε ένα κρεοπωλείο για να προμηθευτούμε κρέας ζητάμε να είναι άπαχο.

Κι όμως, αυτό είναι λάθος. Μπορεί το άπαχο κρέας να βοηθά στη διατροφή μας αλλά δεν βοηθά καθόλου στη γεύση μας κι αυτό γιατί το κρέας μας θα "στεγνώσει" και δεν θα βγει καθόλου ζουμερό.

Το ιδανικό ποσοστό λοιπόν είναι 80% άπαχο κρέας και 20% με λίπος για τέλεια γεύση.Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το κρεοπωλείο σας για να αγοράσετε κρέας ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share