Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το φιλέτο του φτωχού: Αυτό είναι το μυστικό για να λιώνει το κρέας στο στόμα

Απίθανο κόλπο!

22 Αυγούστου 2020 15:51
Το φιλέτο του φτωχού: Αυτό είναι το μυστικό για να λιώνει το κρέας στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να απολαμβάνετε το κρέας στο σπίτι, όπως και σε ένα ακριβό εστιατόριο; Βρήκαμε το κόλπο για να μην διαφέρει, και δεν απαιτεί καμία έξτρα δεξιότητα.

Οι λάτρεις του κρέατος που ξέρουν πως να εκτιμούν μια καλή, ζουμερή μπριζόλα, θα γνωρίζουν, επίσης πόσο ακριβό μπορεί να είναι ένα καλό κομμάτι κρέας. Το παρακάτω τρικ ονομάζεται "Το Φιλέτο Mignon του Φτωχού" και μπορεί να αναβαθμίσει άμεσα το κρέας σας, ασχέτως της ποιότητάς του.

Το μυστικό κρύβεται στο αλάτι: απλώστε μια γερή δόση αλατιού σε όλο το κρέας και αφήστε το. Στο τέλος ξεπλύνετε πολύ καλά, ώστε να μη μείνει καθόλου αλάτι. Ο χρόνος που απαιτείται να μείνει το κρέας στο αλάτι εξαρτάται από το μέγεθος του κομματιού και μπορεί να είναι από 15 λεπτά, μέχρι και 2 ώρες! Εκτός από αυτό το μυστικό, δείτε εδώ το μπαχαρικό που θα κάνει το κρέας σας σαν καπνιστό.

Δείτε το βίντεο:

Σου κάηκε το κρέας; - Το κόλπο με το γάλα που θα σου λύσει τα χέρια

Μια στιγμή να αφαιρεθείς ή να ασχοληθείς με κάτι άλλο και μια δυσάρεστη μυρωδιά αναδύεται από την κουζίνα, μια μυρωδιά που φανερώνει ότι το φαγητό έχει αρπάξει. Η δυσάρεστη αυτή εμπειρία έχει τύχει σε όλους, ακόμα και στους καλύτερους μάγειρες.

Κι όμως, αν η ζημιά δεν είναι ανεπανόρθωτη – δεν χρειάζεται να το πετάξεις! Παρακάτω θα σου δείξουμε το "μαγικό" κόλπο με το γάλα για να σώσεις το κρέας σου. Ωστόσο, καλό θα ήταν πριν μπείτε στη διαδικασία μαγειρέματος να γνωρίζατε και για την ποιότητα του κρέατος, δείτε εδώ το κόλπο για να καταλάβετε αν το κρέας σας είναι φρέσκο μόνο από το χρώμα.

Αν, λοιπόν, καθώς μαγειρεύετε το κρέας καταλήξετε με καμένη πρωτεΐνη εξωτερικά και ωμό περιεχόμενο, κόψτε τις καμένες στρώσεις και συνεχίστε να σιγοβράζετε με λάδι, νερό ή ζωμό.

Για να αφαιρέσετε την καμένη μυρωδιά από το πιάτο σας, μεταφέρετε το σε άλλο μπολ και σκεπάστε το με ένα υγρό πανί. Αυτό θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της δυσάρεστης οσμής. Ένας επιπλέον τρόπος για να απαλλαγείτε από την καμένη γεύση και άρωμα είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο πιάτο σας.

TAGS
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share