Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Επιχείλιος έρπητας: Το σπιτικό tip για να τον απομακρύνετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ

Θα σωθείτε!

24 Μαΐου 2022 13:37
Επιχείλιος έρπητας: Το σπιτικό tip για να τον απομακρύνετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο επιχείλιος έρπης είναι μία πληγή ή φουσκάλα που εμφανίζεται συνήθως γύρω από την περιοχή των χειλιών. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το ξύδι και το οινόπνευμα στο αυτί.

Αν δεν θέλετε να πάρετε φάρμακα για να απαλλαγείτε από τον έρπη, τότε υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το καταφέρετε παρασκευάζοντας μία απλούστατη σπιτική συνταγή.

Ο επιχείλιος έρπης δεν προξενεί βλάβες αλλά είναι μία ενοχλητική ιική μόλυνση. Συχνά «επιστρέφει» στο ίδιο σημείο στην περιοχή των χειλών με τη μορφή φουσκάλας. Πολλοί άνθρωποι που εμφανίζουν έρπη θέλουν να απαλλαγούν άμεσα, και η σπιτική συνταγή στην οποία θα αναφερθούμε θα τον απομακρύνει εύκολα και γρήγορα.

Το μόνο συστατικό που θα χρειαστείτε είναι μία και μοναδική σκελίδα σκόρδου.

Κόψτε το σκόρδο και τοποθετήστε το πάνω από τη φουσκάλα. Διατηρήστε το σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 10 λεπτά και μετά απομακρύνετε το από την περιοχή.

σκόρδο έρπης

Ξεπλύνετε την περιοχή με ζεστό νερό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία πέντε φορές, και ο επιχείλιος έρπης θα έχει φύγει σε περίπου 12 ώρες! Σε περίπτωση που η έκταση της μόλυνσης είναι μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και την επόμενη ημέρα.

Οι ωφέλιμες ιδιότητες του σκόρδου

Το σκόρδο βελτιώνει την ικανότητα άμυνας του οργανισμού. Αυτό οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητα του σε μεταλλικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου, του φωσφόρου, του θείου και του ασβεστίου. Το σκόρδο περιέχει επίσης το αιθέριο έλαιο που ονομάζεται αλλικίνη. Αυτό το ισχυρό φυτό περιέχει επίσης πολλές βιταμίνες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναφέρεται και ως το καλύτερο φυσικό αντιβιοτικό.

Επιπρόσθετα, το σκόρδο συγκεντρώνει σημαντικά οφέλη αναφορικά με τη ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης. Διαλύει τα λίπη στο αίμα, προλαμβάνει την ανάπτυξη του καρκίνου, θεραπεύει τον διαβήτη, τους πονοκεφάλους, το άσθμα, τους ρευματισμούς, τις καρδιακές παθήσεις, την αθηροσκλήρωση απομακρύνοντας ταυτόχρονα τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Τέλος, μπορεί να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του άγχους, της βρογχίτιδα, της κόπωσης, βοηθά στη διαδικασία αποτοξίνωσης και προλαμβάνει τις θρομβώσεις βελτιώνοντας τη λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share