Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Μαγειρική σόδα: Τα οφέλη της για το δέρμα, τα δόντια και τα ρούχα μας

Δεν είχαμε ιδέα!

19 Μαρτίου 2022 11:18
Μαγειρική σόδα: Τα οφέλη της για το δέρμα, τα δόντια και τα ρούχα μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ή διαβάσει για τα οφέλη της μαγειρικής σόδας. Είναι, όμως, τόσα πολλά, που ίσως να μη τα γνωρίζετε όλα.

Με την ευκαιρία δείτε πώς θα καθαρίσετε τα χαλιά σας με μαγειρική σόδα.

Μερικά από τα οφέλη που έχει για την υγεία μας η μαγειρική σόδα είναι:

– Λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό επειδή εξαλείφει τη μυρωδιά του ιδρώτα, κάνοντάς την λιγότερο όξινη.

– Επιλέγετε οδοντόκρεμες με διττανθρακικό νάτριο ή όξινο ανθρακικό νάτριο, δηλαδή μαγειρική σόδα, καθώς έχει λευκαντικές ιδιότητες. Μην χρησιμοποιείτε όμως σκέτη μαγειρική σόδα στα δόντια, καθώς είναι πιθανό να βλάψετε το σμάλτο τους.

– Μπορεί να φτάσει στα πιο δύσκολα σημεία των δοντιών, τη γλώσσα και τα ούλα, όταν χρησιμοποιείται ως στοματικό διάλυμα. Αναμίξτε μισό κουταλάκι του γλυκού με μισό ποτήρι ζεστού νερού και κάντε στοματικές πλύσεις.

– Μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αφθώδους στοματίτιδας.

οφέλη μαγειρικής σόδας

– Οι μύες παράγουν γαλακτικό οξύ, γι’ αυτό έχετε την αίσθηση ότι «καίνε» κάποια σημεία του σώματος όταν αθλείστε. Το γαλακτικό οξύ μειώνει το pH στο εσωτερικό των κυττάρων και οι μύες κουράζονται. Μελέτη διαπίστωσε ότι η πρόσληψη διττανθρακικού νατρίου πριν από την άσκηση, αύξησε τα επίπεδα γαλακτικού οξέος και μείωσε την αίσθηση καψίματος.

– Η μαγειρική σόδα βοηθά να υποχωρήσει η κοκκινίλα, η φαγούρα και η αίσθηση τραβήγματος του δέρματος που προκαλούν τα ηλιακά εγκαύματα.

– Επειδή είναι αλκαλική, διαλύεται στο νερό και έχει την ικανότητα να αλληλεπιδρά με τα οξέα των λεκέδων, απομακρύνοντάς τους από τα ρούχα.

– Ανακουφίζει τη δυσπεψία και την καούρα. Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με μισό φλιτζάνι νερού και πιείτε το μία ώρα μετά το φαγητό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share