Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τρομερό κολπάκι: Τι να κάνεις για να μην μυρίζει το στόμα σου σκόρδο

Πρόκειται για φρούτο!

10 Μαρτίου 2022 11:42
Τρομερό κολπάκι: Τι να κάνεις για να μην μυρίζει το στόμα σου σκόρδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Aγαπάμε το σκόρδο, το οποίο πέρα από γεύση στο φαγητό μας είναι ένα από τα superfoods! Το μεγάλο αρνητικό, όμως, από την άλλη είναι η κακή αναπνοή, που δημιουργεί.

Υπάρχει ένα κόλπο, όμως, εύκολο για να διώξει την άσχημη μυρωδιά μακριά. Ποιo είναι αυτό; Το μήλο. Αρκεί, λοιπόν, για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση, να φάτε ένα μήλο, ωμό φυσικά.

Δείτε επίσης: Το απόλυτο μυστικό: Πως να καθαρίσεις σκόρδο και να μην βρωμάνε τα χέρια σου

Ένα ένζυμο που περιέχει το μήλο δρα ως φυσικό αποσμητικό για ένα άλλο συστατικό που περιέχει το σκόρδο.

σκόρδο μήλα

Σκόρδο: Το φάρμακο του λαού για την καταπολέμηση της γρίπης

Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και να μειώσει τη σοβαρότητα των κρυολογημάτων και της γρίπης, γι’ αυτό άλλωστε βρίσκεται και στη λίστα μας με τα βότανα που είναι για το κρυολόγημα. Με την ευκαιρία δείτε πως το σκόρδο βοηθά στην απομάκρυνση της μούχλας από το πλυντήριο.

Πάμε πίσω στις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς…

Για χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι βασίστηκαν στο σκόρδο για να αποφύγουν λοιμώξεις, να αυξήσουν την ενέργεια, να στηρίξουν την καρδιά και να γευτούν τα τρόφιμα τους. To καλλιεργούν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε δεν είμαστε πλήρως σίγουροι πού και πότε άρχισαν οι πρώτες καλλιεργητικές πρακτικές. Ίσως στην Ασία ή την αρχαία Περσία. Οι Σουμέριοι πριν από περίπου 5.000 χρόνια αναφέρουν τις φαρμακευτικές και βρώσιμες ιδιότητες του σκόρδου, ενώ γνωρίζουμε επίσης ότι χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο στην αρχαία Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Γιατί όμως τέτοια δημοτικότητα;

Το σκόρδο είναι ένα ισχυρό βότανο που προσθέτει την υποβλητική και πικάντικη του γεύση στο φαγητό, παρέχοντας επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι ένα από τα αγαπημένα συστατικά των περισσότερων σεφ και “μαγισσών κουζίνας”. Οι βοτανολόγοι το χρησιμοποιούν συνήθως για συμπτώματα λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού ως γενικό αντιμικροβιακό, ενώ παράλληλα υποστηρίζει και την υγεία της καρδιάς.


 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share