Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Αυτό είναι το μπαχαρικό που επιταχύνει τον μεταβολισμό!

Δεν είχαμε ιδέα!

28 Ιανουαρίου 2022 14:20
Αυτό είναι το μπαχαρικό που επιταχύνει τον μεταβολισμό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν νοστιμότατα φαγητά και, φυσικά, ροφήματα που δεν θα ήταν τα ίδια χωρίς αυτό το μπαχαρικό που, χάρη στο χαρακτηριστικό του άρωμα, ευφραίνει τη διατροφική μας καθημερινότητα έχει ακόμα μια ευεργετική ιδιότητα.

Μπαίνει στον καφέ, στη ζεστή σοκολάτα, στα λικέρ. Ταιριάζει πολύ με τα κοκκινιστά φαγητά με κρέας όπως κιμάς, μοσχαράκι, αλλά χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική ως υλικό σε πολλά γλυκά, όπως π.χ. η καρυδόπιτα, τα κουλούρια, οι λουκουμάδες ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη γεύση τους.

Δείτε επίσης: Αυτό είναι ένα από τα πιο υγιεινά μπαχαρικά στον κόσμο

Πρόσφατα, η επιστήμη μάς έδωσε ακόμα ένα λόγο να λέμε «ναι» σε αυτό το καρύκευμα και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν,περιέχει ένα συστατικό που βοηθά την καύση του λίπους και ειδικά όταν αυτό συγκεντρώνεται στην κοιλιά.

Ο λόγος για την αγαπημένη μας κανέλα την οποία μπορούμε να απολαύσουμε στην πιο αυθεντική της μορφή όταν επιλέγουμε κανέλα Κευλάνης (αυτή που καλλιεργείται στη Σρι Λάνκα) ή την κανέλα κασσία που προέρχεται από Κίνα και Ινδονησία.

μπαχαρικό που επιταχύνει τον μεταβολισμό

Η νέα έρευνα προτάσσει άλλη μια ιδιότητα της κανέλας και συγκεκριμένα της κινναμαλδεΰδης που περιέχει. Για την ακρίβεια, οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι, υποβοηθά τη θερμογένεση, μια μεταβολική διαδικασία κατά την οποία καίγονται θερμίδες για την παραγωγή θερμότητας.

Αυτή η διαδικασία μπορεί, με τη σειρά της, να πυροδοτήσει την απώλεια βάρους, κάτι που οδήγησε τους μελετητές να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η κινναμαλδεΰδη και κατ' επέκταση η κανέλα έχει οφέλη στο μεταβολισμό.

«Θελήσαμε να μάθουμε με ποιο τρόπο συνεργάζεται η κανέλα με το μεταβολισμό και να εξετάσουμε πώς ο τρόπος που λειτούργησε στα ποντίκια, σε προηγούμενες έρευνες, μπορεί να λειτουργήσει στα ανθρώπινα κύτταρα», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής στο Ίδρυμα Επιστημών για τη Ζωή, Jun Wu.

Ο Wu και η ομάδα του εξέτασαν ενήλικα άτομα που είχαν λάβει αγωγή με κινναμαλδεΰδη και παρατήρησαν αυξημένη κινητικότητα των γονιδίων και των ενζύμων που ενισχύουν το μεταβολισμό.

Αν και χρειάζεται περαιτέρω ερευνητική διαδικασία ώστε να επιβεβαιωθεί ότι τα οφέλη του αιθέριου έλαιου της κανέλας δεν επιφέρουν και παρενέργειες, ο καθηγητής Wu πιστεύει ότι τα αποτελέσματα είναι υποσχόμενα όταν έχουμε να κάνουμε με την παχυσαρκία της οποίας οι περιπτώσεις διαρκώς αυξάνονται.

Η κανέλα είναι κομμάτι της διατροφής μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αν έχει θετική επίδραση και στη λειτουργία του μεταβολισμού τόσο το καλύτερο!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share