Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Προσοχή: Αυτά τα 6 σημάδια δείχνουν ότι βρίσκεσαι υπό συνεχές στρες

Δώστε βάση!

19 Ιανουαρίου 2022 15:45
Προσοχή: Αυτά τα 6 σημάδια δείχνουν ότι βρίσκεσαι υπό συνεχές στρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το άγχος είναι τόσο συνηθισμένο πρόβλημα στην καθημερινότητα μας που συχνά δεν καταλαβαίνουμε καν την ύπαρξη του. Ωστόσο, το σώμα μας, μας στέλνει προειδοποιητικά σημάδια και μας κρούει το καμπανάκι του κινδύνου, όταν θέλει να σου πει ότι πρέπει να κάνεις κάτι για να το φροντίσεις.

Παρακάτω, θα δεις ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε συνεχές στρες. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ ποια είναι τα 5 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε άγχος.

Τρίζεις τα δόντια σου

Η μεγαλύτερη αιτία τριξίματος των δοντιών είναι το άγχος. Μπορεί να σφίγγεις τα δόντια σου υποσυνείδητα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ενώ κοιμάσαι. Ένα από τα ενδεικτικά σημάδια ότι ξεκίνησες αυτή τη συνήθεια είναι ο πόνος στο σαγόνι και στα δόντια το επόμενο πρωί.

Ιδρώνεις πολύ

Η εφίδρωση εμφανίζεται για πολλούς λόγους: άσκηση, υψηλές θερμοκρασίες ή όταν ο εγκέφαλός σου αντιλαμβάνεται μια απειλή. Ωστόσο, εάν ιδρώνεις συνεχώς, χωρίς να κάνεις κάποια δραστηριότητα, μπορεί να είναι σημάδι ότι είσαι υπερβολικά ανήσυχη χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Προσοχή: Αυτά τα 6 σημάδια δείχνουν ότι βρίσκεσαι υπό συνεχές στρες

Χάνεις περισσότερα μαλλιά από το συνηθισμένο

Το να βρίσκεις περισσότερα μαλλιά στο μπάνιο ή στη χτένα σου μπορεί να είναι σημάδι κρυφού στρες. Η συναισθηματική αναταραχή μπορεί να διαταράξει τη φάση ανάπτυξης του κύκλου της τρίχας. Ακόμα κι αν δεν έχει συμβεί τίποτα τρομερό πρόσφατα, να θυμάσαι ότι η τριχόπτωση συνήθως καθυστερεί. Έτσι, μπορεί να εμφανίσεις απώλεια μαλλιών 6-12 εβδομάδες μετά από ένα αγχωτικό γεγονός.

Έχεις κόκκινες κηλίδες ή μπαλώματα

Εάν δεν υποφέρεις από αλλεργίες αλλά βλέπεις κόκκινες κηλίδες ή μπαλώματα στο σώμα σου, μπορεί ο οργανισμός σου να ξεσπά. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να εμφανίσεις κάποια άφθα στο στόμα σου λόγω άγχους. Μπορεί να έχεις επηρεαστεί τόσο συναισθηματικά που το σώμα σου απελευθέρωσε κάποιες χημικές ουσίες που άλλαξαν την απόκρισή του στις άλλες λειτουργίες του.

Προσοχή: Αυτά τα 6 σημάδια δείχνουν ότι βρίσκεσαι υπό συνεχές στρες

Τρεμόπαιγμα του ματιού

Το άγχος μπορεί να δώσει ασυνήθιστα σήματα στον εγκέφαλο και στους μύες του προσώπου σου. Ως αποτέλεσμα, το μάτι σου συσπάται ανεξέλεγκτα. Μπορεί να παρατηρήσεις την ακούσια κίνηση του κάτω βλεφάρου σου ή, σε σπάνιες περιπτώσεις, του άνω βλεφάρου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συσπάσεις διαρκούν για εβδομάδες ή και μήνες.

Το στόμα σου είναι πάντα στεγνό

Εάν διψάς συνεχώς ενώ δεν έφαγες τίποτα αλμυρό, δώσε προσοχή στη συναισθηματική σου υγεία. Οι παρατεταμένες περίοδοι στρες μπλοκάρουν τους σιελογόνους αδένες σου, αφήνοντάς σου ξηροστομία. Μπορεί επίσης να βρεις δυσκολία στην κατάποση λόγω του πόσο αφυδατωμένη είσαι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share