Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα 5 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε άγχος

Δώστε βάση!

10 Ιανουαρίου 2022 12:58
Αυτά είναι τα 5 τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε άγχος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χωρίς καμία αμφιβολία η διατροφή μας και εν γένει τα τρόφιμα που επιλέγουμε να καταναλώνουμε έχουν σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι επεξεργασμένες τροφές μπορεί να προκαλούν ένα αίσθημα ευφορίας, ωστόσο η διάρκειά του είναι εφήμερη. Μάλιστα, αρκετά τρόφιμα που τρώμε σχεδόν καθημερινά επηρεάζουν το τμήμα του εγκεφάλου που σχετίζεται με το άγχος, το στρες κλπ.

Παράλληλα, δείτε εδώ τη μοναδική τροφή που θα σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά

Καφές

καφές τρόφιμα άγχος

Αν και η μέτρια κατανάλωση καφέ δεν είναι πολύ πιθανόν να εγείρει μια κρίση άγχους, οι μεγάλες ποσότητες σίγουρα συμβάλουν αρνητικά. Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες καφεΐνης και περιορίστε την κατανάλωση σε δύο φλιτζάνια τη μέρα.

Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά μπορούν να προκαλέσουν διπλή δόση… άγχους. Αφενός περιέχουν καφείνη και αφετέρου τεχνητά γλυκαντικά, όπως πχ ασπαρτάμη, τα οποία ρίχνουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Αν θέλετε οπωσδήποτε ανθρακικό, σκεφτείτε το ενδεχόμενο του ανθρακούχου νερού.

Μακαρόνια

μακαρόνια τρόφιμα άγχος

Τα λευκά μακαρόνια είναι υδατάνθρακες και περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που μπορούν να ανεβάσουν το σάκχαρό σας και να προκαλέσουν άγχος. Το ίδιο συμβαίνει και με το λευκό ψωμί. Για να το αποφύγετε, προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης.

Γλυκά

Κι όμως, τα γλυκά μπορεί να σας ανακουφίζουν από το έντονο άγχος προσωρινά, όμως μετά από λίγο καταλήγετε να είστε χειρότερα από πριν. Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και τα τρανς λιπαρά ενισχύουν το άγχος. Περιορίστε τα όσο μπορείτε.

Αλκοόλ

Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος να καταναλώνουν αλκοόλ, ωστόσο μακροπρόθεσμα το αλκοόλ λειτουργεί αρνητικά. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Πρώτον, επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και τον τρόπο που επεξεργάζεστε τα συναισθήματα. Δεύτερον, επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα που επίσης επηρεάζουν τα συναισθήματα. Τρίτον, μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση και αδυναμία συγκέντρωσης. Όλα τα παραπάνω ευνοούν το άγχος.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share