Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

5 + 1 μυστικά για τέλειες μπούκλες

Με αυτές τις συμβουλές θα λατρέψεις τα μαλλιά σου

6 Ιανουαρίου 2022 20:29
5 + 1 μυστικά για τέλειες μπούκλες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μπούκλες είναι ατίθασες και πολλές κοπέλες με σγουρά μαλλιά δυσκολεύονται να τις τιθασεύσουν, να τις αγαπήσουν και να αποκτήσουν το ιδανικό μαλλί. Οι μπούκλες όμως, κρύβουν μέσα τους πολύ δύναμη και γοητεία, για αυτό ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις τα μυστικά που σου θα χαρίσουν τα τέλεια κατσαρά μαλλιά.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ πως θα ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών σου φυσικά, με ξύδι και κανέλα.

Όχι στο καθημερινό λούσιμο

Το καθημερινό λούσιμο μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για τις μπούκλες σου, αφού χαλάει το σχήμα τους και τις αφυδατώνει.

Μην χρησιμοποιείς πετσέτα

Η πετσέτα μπορεί να φθείρει τα μαλλιά σου. Επένδυσε σε μία πετσέτα κατασκευασμένη από ύφασμα με μικροίνες ή ένα βαμβακερό μπλουζάκι που δε θα φθείρουν τα μαλλιά σου, θα μειώσουν τον κίνδυνο φριζαρίσματος, ενώ παράλληλα θα είναι και πιο απορροφητική.

Χτένα με αραιά δόντια

Η βούρτσα δεν έχει καμία θέση στο beauty οπλοστάσιο μιας σγουρομάλλας, καθώς το μόνο που κάνει είναι να χαλάει το σχήμα της μπούκλας και να φριζάρει τα μαλλιά. Το μόνο εργαλείο που χρειάζεσαι για να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου χωρίς πόνο και δράματα είναι μια χτένα με αραιά δόντια.

 4 + 1 μυστικά για τέλειες μπούκλες

Πιστολάκι με φυσούνα

Το πιστολάκι με φυσούνα είναι το τέλειο αξεσουάρ για τα σγουρά μαλλιά καθώς δίνουν σχήμα στη μπούκλα, σε περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις θερμότητα. Φυσικά, μην ξεχάσεις να βάλεις στα μαλλιά σου ένα καλό θερμοπροστατευτικό πριν την χρήση της φυσούνας.

Σίδηρο και κολλαγόνο για λαμπερά μαλλιά

Βασική προϋπόθεση της λάμψης είναι μια καλή κουπ, αλλά πάνω απ' όλα η λήψη επαρκούς σιδήρου, καθώς δίνει στα μαλλιά εκπληκτική λάμψη. Γι’ αυτό να τρως πολλά λαχανικά και καλές πρωτεΐνες.

Μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Εντάξει, τα σγουρά μαλλιά, ναι θέλουν πριγκιπική προσοχή, για αυτό θέλουν να κοιμούνται σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Η αλήθεια είναι ότι οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες προκαλούν μεγάλη τριβή, καταστρέφοντας την τρίχα, ενώ από την άλλη οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες είναι απαλές και αποτρέπουν το φριζάρισμα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share