Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Το τέλειο κόλπο: Έβαλε λεμόνι στα μαλλιά του και εξαφάνισε την πιτυρίδα

Απίστευτο μυστικό!

23 Δεκεμβρίου 2021 22:26
Το τέλειο κόλπο: Έβαλε λεμόνι στα μαλλιά του και εξαφάνισε την πιτυρίδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η πιτυρίδα είναι ένα πολύ συνηθισμένο και ενοχλητικό σύμπτωμα, που εντοπίζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Συνοδεύεται από έντονη φαγούρα και ξεφλούδισμα, που καταλήγει σε αυτή τη λευκή αντιαισθητική «σκόνη». Πρόκειται για μια ακίνδυνη απολεπιστική κατάσταση στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά πολύ ενοχλητική.

Με την ευκαιρία δες εδώ 8 + 1 πανεύκολα tips για λευκά δόντια.

Πως θα αναγνωρίσεις την πιτυρίδα

Ωστόσο, προτού μιλήσουμε για το πώς να καταπολεμήσετε οριστικά την πιτυρίδα χρησιμοποιώντας λεμόνι στα μαλλιά σας, κρίνουμε άξιο αναφοράς και διευκρίνησης το πότε οι νιφάδες που βλέπουμε στα μαλλιά μας είναι πράγματι πιτυρίδα, κι όχι για παράδειγμα ξηροδερμία.

Αναλυτικότερα, η πιτυρίδα χαρακτηρίζεται συνήθως από σχετικά μεγαλούτσικες, λιπαρές ή κηρώδεις νιφάδες που έχουν χρώμα όχι ακριβώς λευκό αλλά κιτρινωπό ή γκριζωπό. Προκύπτει από την υπερβολική έκκριση φυσικού ελαίου που έχουμε στο δέρμα του κρανίου μας, αυτό που λέγεται όπως ξέρετε σμήγμα. Εξαιτίας αυτού, δημιουργείται φιλικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του μύκητα μαλασέζια, ο οποίος τρέφεται με το περισσευούμενο σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος του κεφαλιού.

Έβαλε λεμόνι στα μαλλιά του και εξαφάνισε την πιτυρίδα

Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα τα ζωντανά και υγιή κύτταρα στις κοντινές περιοχές να «ξεφλουδίζουν» ολοένα και πιο συχνά, ενώ παράλληλα, το υλικό του ξεφλουδίσματός τους να συσσωρεύεται και να σχηματίζει κομμάτια, τις ορατές δηλαδή σε εμάς νιφάδες.

Πώς, όμως, μπορεί το λεμόνι στα μαλλιά να αντιμετωπίσει την πιτυρίδα αποτελεσματικά; Τι πρέπει εσείς που έχετε πιτυρίδα ή που γνωρίζετε κάποια φίλη ή κάποιο φίλο σας με πιτυρίδα να κάνετε για να την… εξολοθρεύσετε;

Υπάρχει μία θαυματουργή σπιτική μάσκα.

Η μάσκα

Υλικά:

  • 3 κουταλιές της σούπας από χυμό λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού από χυμό λεμονιού (ξεχωριστά, για πιο μετά αυτό).

Εκτέλεση:

  • Κόβετε στη μέση ένα λεμόνι και στύβετε το μισό.
  • Κρατάτε 3 κουταλιές της σούπας από το χυμό του και τις απλώνετε στις ρίζες των μαλλιών σας. Κάνετε ένα καλό μασάζ στις ρίζες για μερικά λεπτά.
  • Ξεπλένετε τα μαλλιά πολύ καλά μόνο με νερό.
  • Εν συνεχεία, αναμειγνύετε 1 φλιτζάνι νερό με 1 κουταλάκι του γλυκού από χυμό λεμονιού και ξεπλένετε ξανά τα μαλλιά σας με το μείγμα αυτό.
  • Επαναλαμβάνετε την εν λόγω διαδικασία κάθε 2 μέρες, μέχρι να δείτε ότι το πρόβλημα μειώνεται σταδιακά και εν τέλει εξαλείφεται.
  • Σε περίπτωση που το επιθυμητό αποτέλεσμα καθυστερεί αισθητά, τότε είναι απαραίτητο να ζητήσετε τη βοήθεια ενός δερματολόγου για την επίλυσή του.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share