Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Συναγερμός από ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής για αδυνάτισμα

Μεγάλη προσοχή

22 Δεκεμβρίου 2021 12:27
Συναγερμός από ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής για αδυνάτισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για αδυνάτισμα μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΟΦ στο σκεύασμα. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το συμπλήρωμα διατροφής βρέθηκε να έχει αιθυλενοξείδιο, το οποίο είναι μη εγκεκριμένο. Επίσης, στην ανάκληση κιτ διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) είχε προχωρήσει ο ΕΟΦ μετά από ελέγχους που διενήργησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ αναφέρει τα εξής:

Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 273220 του συμπληρώματος διατροφής ALLNUTRITION REDOX EXTREME 90 caps (της εταιρείας SDF SA, Πολωνίας), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία SDF SA, Πολωνίας στην επιχείρηση ‘ATPSTORE’ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΛΑΖΟΣ. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής o ΕΟΦ

Η εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ. Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ η εταιρεία να αποστείλει παραστατικά αγοράς του παραπάνω προϊόντος καθώς και πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε αγορές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share