Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

EMA: Έρχεται έγκριση νέας θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων - Για ενήλικες και παιδιά άνω των 12

Τι ανακοίνωσε ο ΕΜΑ;

16 Δεκεμβρίου 2021 21:31
EMA: Έρχεται έγκριση νέας θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων - Για ενήλικες και παιδιά άνω των 12
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων πρότεινε την έγκριση μιας νέας θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του κορονοϊού.

Ο EMA ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνέστησε το φάρμακο Xevudy της GlaxoSmithKline, που βασίζεται σε αντισώματα για τη θεραπεία της νόσου COVID-19.

«Η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων του EMA (CHMP) συνέστησε την έγκριση του μονοκλωνικού αντισώματος Xevudy (sotrovimab) για τη θεραπεία του κορονοϊού. Ο αιτών είναι η GlaxoSmithKline Trading Services Limited, η οποία ανέπτυξε το φάρμακο μαζί με τη Vir Biotechnology» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Xevudy μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του κορονοϊού σε άτομα ηλικίας από 12 ετών και βάρους από 40 κιλά, με ήπια συμπτώματα, πρόσθεσε ο EMA.

ΕΜΑ-1

Εν αναμονή της έγκριση και του φαρμάκου της Merck - Το ενέκρινε ήδη η Δανία

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας ενέκριναν σήμερα, Πέμπτη, τη θεραπεία με μολνοπιραβίρη (molnupiravir) της εταιρείας Merck & Co Inc για ασθενείς με COVID-19, που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής νόσησης, όπως οι ηλικιωμένοι.

Σημειώνεται ότι το φάρμακο σε μορφή χαπιού δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), ο οποίος στα τέλη Νοεμβρίου άρχισε να εξετάζει το πειραματικό αντιικό χάπι της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Merck για ενήλικες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share