Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Το γιατροσόφι της γιαγιάς: Φάτε 2-3 ντομάτες την ημέρα και απαλλαγείτε από...

Το γνωρίζατε;

30 Νοεμβρίου 2021 17:23
Το γιατροσόφι της γιαγιάς: Φάτε 2-3 ντομάτες την ημέρα και απαλλαγείτε από...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς είναι αυτά που μπορεί να σας δώσουν ένα φυσικό τρόπο αντιμετώπισης κάποιου προβλήματος, που αντιμετωπίζετε. Το παρακάτω με τις ντομάτες, σίγουρα δεν το γνωρίζατε.

«Ακόμα και όταν η επιστήμη δεν έχει αποδείξει πως κάποιο όντως ωφελεί, εφ’ όσον αυτό δεν βλάπτει όποιον τον εφαρμόζει και εκείνος κατανοεί πως η θετική επίδρασή του μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στην αυθυποβολή, δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσει», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail». Μάλιστα εδώ μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερα γιατροσόφια, που ήταν συνηθισμένα στα παλιά τα χρόνια.

Ο δρ Χικς συνδύασε την ιατρική γνώση με το ενδιαφέρον του για τις συμπληρωματικές θεραπείες για να συγκεντρώσει σε ένα βιβλίο τις αποδεκτές, τις διφορούμενες και τις πραγματικά παράδοξες μεθόδους αυτοθεραπείας για συχνά προβλήματα υγείας. Εννοείται πως δεν πρέπει να τις χρησιμοποιήσει κανείς ως υποκατάστατο των συμβουλών ενός γιατρού.

γιατροσόφι γιαγιάς ντομάτες

Κακοσμία στόματος

ΝΤΟΜΑΤΕΣ. Δύο ή τρεις ντομάτες την ημέρα μπορεί να καταπολεμήσουν την κακοσμία του στόματος, κατά τον δρα Χικς. Η κακοσμία του στόματος οφείλεται στις θειούχες ουσίες που παράγουν τα στοματικά βακτήρια. Οι ντομάτες περιέχουν ουσίες γνωστές ως ιονόνες, οι οποίες πιστεύεται ότι εξουδετερώνουν την μυρωδιά των θειούχων ενώσεων και έτσι την κακοσμία του στόματος.

Μην αποθηκεύεις όλες τις ντομάτες στο ίδιο σημείο - Ο λόγος θα σας αφήσει άφωνους

Πρέπει να τις διατηρείς με διαφορετικό τρόπο τις ντομάτες, ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεται. Η ωριμότητα της ντομάτας παίζει σημαντικό ρόλο στο που θα αποθηκευτούν.

Αν οι ντομάτες είναι άγουρες, τοποθέτησέ τες με το κοτσάνι προς τα κάτω σε μια χάρτινη σακούλα ή σε ένα χάρτινο κουτί. Φρόντισε να τις κρατήσεις σε ένα δροσερό χώρο μέχρι να αποκτήσουν το πολυπόθητο κόκκινο χρώμα τους και να ωριμάσουν. Υπάρχει και ένα μέρος του σπιτιού όμως, όπου απαγορεύεται να βάζετε τις ντομάτες.

Αν τώρα είναι ώριμες να θυμάσαι ότι θα πρέπει να φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Προσοχή στο να μην εκτίθενται στον ήλιο ή να είναι χύμα η μια πάνω στην άλλη. Τοποθέτησέ τες τη μια δίπλα στην άλλη με το κοτσάνι προς τα πάνω και να τις καταναλώσεις μέσα σε δυο τρεις μέρες.

Τις πιο ώριμες ντομάτες να τις διατηρείς στο ψυγείο. Αυτές οι ντομάτες έχουν αρκετά μαλακή σάρκα για αυτό καλό είναι να διατηρούνται στο ψυγείο καθώς ο κρύος αέρας θα μειώσει τη διαδικασία ωρίμανσης, δίνοντάς σου περιθώριο λίγες μέρες ακόμα να τις καταναλώσεις.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share