Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Απαγόρευσε τη διάθεση γνωστού συμπληρώματος διατροφής

Αναλυτικά η ανακοίνωση

30 Νοεμβρίου 2021 14:49
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Απαγόρευσε τη διάθεση γνωστού συμπληρώματος διατροφής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποίησε ότι προχωρά στην άμεση απαγόρευση διάθεσης ενός συμπληρώματος διατροφής. Επίσης, με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποίησε την απόφασή του να προχωρήσει σε ανάκληση ενός ενέσιμου διαλύματος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, η απόφαση ελήφθη διότι στο εν λόγω συμπλήρωμα διατροφής «ταυτοποιήθηκε η παρουσία TADALAFIL, που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς το προϊόν να διαθέτει δεια φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ».

Όπως αναφέρει χαρακτηρισιτκά στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ, αποφασίστηκε «η απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος MVP (caps), διότι ταυτοποιήθηκε η παρουσία TADALAFIL, που αποτελεί φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ.

Το προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και η παραπ νω περιεχόμενη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανσή του.

Απαγόρευσε τη διάθεση γνωστού συμπληρώματος διατροφής ο ΕΟΦ

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά άμεσα.

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share