Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022

Απαλλαγείτε εύκολα από τους μύκητες στα πόδια με γιαούρτι - Η καλύτερη θεραπεία

Δεν θα πιστεύετε στο αποτέλεσμα

22 Νοεμβρίου 2021 23:05
Απαλλαγείτε εύκολα από τους μύκητες στα πόδια με γιαούρτι - Η καλύτερη θεραπεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πόδια μας ιδρώνουν περισσότερο το καλοκαίρι και αυξάνεται η πιθανότητα ανάπτυξης μυκητιασικών λοιμώξεις γύρω από τα δάχτυλα των ποδιών. Μιας και η εποχή αυτή πλησιάζει δείτε τον καλύτερο τρόπο για να τις αντιμετωπίσετε.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να περπατάτε ξυπόλητοι όσο το δυνατόν περισσότερο. Επιπλέον, θα πρέπει να δώσετε σημασία στην υγιεινή των ποδιών και να αποφεύγετε τις κάλτσες νάιλον, όπως και τα παπούτσια με συνθετικούς πάτους. Ακόμα μια πιθανή εστία μικροβίων είναι και τα εργαλεία μανικιούρ και πεντικιούρ, για αυτό πρέπει να ελέγχετε αν αποστειρώνονται.

μύκητες πόδια γιαούρτι

Ωστόσο, αν έχετε προβλήματα με μυκητιασικές λοιμώξεις, υπάρχουν εξαιρετικά αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες. Το μόνο που χρειάζεται να μουλιάσετε τα πόδια σας σε:

Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι μια σπουδαία θεραπεία για λοιμώξεις των κάτω άκρων που αναπτύσσονται στην περιοχή ανάμεσα στα νύχια και τα δάχτυλα των ποδιών, καθώς περιέχει ζωντανά προβιοτικά βακτήρια, τα Lactobacillus acidophilus. Γιαούρτι περιέχει «φιλικούς» μικροοργανισμούς που καταστρέφουν τις μυκητιασικές λοιμώξεις. Επίσης, εκτός από το μούλιασμα των ποδιών σας στο γιαούρτι, μπορείτε απλά να τρίψετε το γιαούρτι πάνω τους και να αφήσετε το γιαούρτι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, απλά ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Διττανθρακικό νάτριο

Σε περίπτωση που πρέπει να φοάτε κλειστά παπούτσια, καταστρέψτε όλα τα πιθανά βακτηρίδια σε αυτά κάνοντας έναν αναζωογονητικό συνδυασμό κρύου νερού και όξινου ανθρακικού νατρίου σε αναλογία 1: 3. Εφαρμόστε το μείγμα τακτικά και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Αν βρέξετε τα πόδια σας σε ένα μείγμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και νερού, μπορείτε να σκοτώσετε δυσάρεστες λοιμώξεις από μύκητες και να σταματήσετε την εξάπλωση. Αυτή η χημική ένωση είναι ένα ιδανικό εργαλείο για την καταστροφή βακτηριδίων και μυκήτων. Πρέπει απλά να προσθέσετε περίπου 100 ml 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα λίτρο αποσταγμένο νερό και na μουλιάσετε τα πόδια σας για 20 λεπτά κάθε πρωί.

Άμυλο καλαμποκιού

Το άμυλο είναι ένα σπουδαίο συστατικό σε διάφορα είδη φαρμακευτικών προϊόντων που εμποδίζουν την εμφάνιση των δυσάρεστων βακτηρίων και μυκήτων, δεδομένου ότι είναι εκπληκτικό στην απορρόφηση της υγρασίας. Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού με λίγο ζεστό νερό. Ρυθμίστε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήστε το μείγμα στο φούρνο μέχρι να σκουρύνει. Πλύνετε και στεγνώνετε τα πόδια σας, και στη συνέχεια τρίψτε το μείγμα αυτό πάνω τους, αφήστε το για 1 λεπτό και στη συνέχεια ξεπλύνετε το μείγμα με ζεστό νερό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share