Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Καίτε τα μακαρόνια σε ελαιόλαδο μετά το βράσιμο; Μην το ξανακάνετε γιατί...

Μεγάλο λάθος!

14 Νοεμβρίου 2021 11:33
Καίτε τα μακαρόνια σε ελαιόλαδο μετά το βράσιμο; Μην το ξανακάνετε γιατί...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μακαρόνια είναι ένα... θείο δώρο της φύσης και δεν υπάρχει άνθρωπος, που να μην επιθυμεί ένα υπέροχο πιάτο με ζυμαρικά, ειδικά όταν αυτό έχει μαγειρευτεί με μια γευστικότατη σάλτσα.

Ένας λόγος που λατρεύουμε τα ζυμαρικά είναι, ότι πρόκειται για ένα εύκολο, γρήγορο και νόστιμο φαγητό. Το θέμα όμως είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι εύκολο συχνά κάνουμε λάθη, τα οποία δε μας αφήνουν να τα απολαύσουμε, όπως επιθυμούμε, σαν το διαρκές ανακάτεμα όταν βράζουμε.

Μακαρόνια κάψιμο

Φοβού το τσιγάρισμα...

Ένα από αυτά είναι το τσιγάρισμα, που κάνουμε σε λάδι ή βούτυρο μετά το τσιγάρισμα. Όταν πρόκειται να ρίξετε σάλτσα στα μακαρόνια, δε χρειάζεται να τα καίτε εκεί. Από τη μία βαραίνετε το φαγητό και κατ'επέκταση και τον οργανισμό σας κι από την άλλη δε βοηθάτε τη σάλτσα να κολλήσει όπως πρέπει στα μακαρόνια.

Κάψτε τα με λίγο ελαιόλαδο -αποφεύγετε όσο μπορείτε το βούτυρο- αν θέλετε απλά να τα φάτε σκέτα ή με λίγο τυρί από πάνω. Αλλιώς σερβίρετέ τα όπως ακριβώς τα βγάλατε από το σουρωτήρι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share