Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Τρίβει τα νύχια της με λεμόνι και οδοντόκρεμα. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα το κάνετε και εσείς

Κάνει θαύματα!

15 Οκτωβρίου 2021 13:30
Τρίβει τα νύχια της με λεμόνι και οδοντόκρεμα. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα το κάνετε και εσείς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η αφαίρεση του μανικιούρ είναι μεγάλος μπελάς. Τα χημικά αποδυναμώνουν την κερατίνη των νυχιών, προκαλώντας αποχρωματισμό, ξηρότητα και σπάσιμο.

Είναι ακόμα χειρότερα όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε γκλίτερ βερνίκι επειδή έχει παχιά στρώση και υφή, και μερικές φορές χρειάζεται πολλές φορές πέρασμα με ασετόν.

Αλλά αν προσθέσετε μερικά σπιτικά συστατικά μέσα σε ένα μείγμα, όχι μόνο το γκλίτερ βερνίκι θα φύγει αμέσως, αλλά αυτή η λύση είναι λιγότερο επιβλαβής και θα αφήσει τα άκρα σας σε καλύτερη κατάσταση από πριν!

Να η διαδικασία:

Περάστε ελαφρά με ασετόν τα νύχια σας, ίσα ίσα για να εμποτιστούν με αυτό.

Τρίψτε βαζελίνη στα νύχια σας.

Αναμείξτε σε ένα μπολάκι λίγο νερό, οδοντόκρεμα και λίγο στριμμένο λεμόνι (για λεύκανση).

Τρίψτε τα νύχια σας με το μείγμα και μια βούρτσα (ή ακόμα και οδοντόβουρτσα).

Το γκλίτερ θα φύγει σαν να ξεφλουδίζει. Απλώστε άλλη μια στρώση βαζελίνης για ενυδάτωση των νυχιών σας.

Είναι τόσο εύκολο και τα νύχια σας θα φαίνονται εκπληκτικά φοβερά!

Προσοχή: Μετά από αυτό δεν θα ξανακάνετε ποτέ "χτιστά" νύχια

Ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που δεν κάνουν ημιμόνιμο στα νύχια τους, είναι ότι το μανό συχνά ξεφλουδίζει.

Πώς θα το σταματήσετε αυτό;

Προτιμήστε τα προϊόντα που δεν περιέχουν ασετόν για να κάνετε τα νύχια σας. Κι αυτό διότι αυτό το προϊόν εξατμίζεται και κάνει το βερνίκι να φεύγει πιο γρήγορα. Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα, τότε δείτε εδώ ένα σχέδιο που θα σας ξετρελάνει.

Πριν βάψετε τα νύχια σας καλό είναι να αποφύγετε να βάλετε τα χέρια σας στο νερό, γιατί όταν βρέχονται και μαλακώνουν, το σχήμα τους αλλάζει και έπειτα όταν στεγνώνουν και επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση, ξεφλουδίζουν.

Καλό είναι να μην κόβετε τα πετσάκια που υπάρχουν γύρω από τα νύχια σας αλλά να τα σπρώχνετε προς τα μέσα ενώ αυτά έχουν μαλακώσει.

Τρίβει τα νύχια της με λεμόνι και οδοντόκρεμα. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα το κάνετε και εσείς

Και προτιμότερο είναι να περνάτε μόνο μία στρώση βερνίκι γιατί όσο περισσότερες είναι οι στρώσεις, τόσο πιο εύκολα ξεφλουδίζει.

Αν πειράζετε το δέρμα γύρω από τα νύχια...σταματήστε το - Σοκάρει ο λόγος

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει να νύχια ή τις παρανυχίδες του. Κάποιοι έχουν αγχώδη τύπο προσωπικότητας και δαγκώνουν νευρικά το δέρμα γύρω από τα νύχια τους ή το εσωτερικό του στόματός τους για να ηρεμήσουν.

Το δάγκωμα και το φάγωμα του δέρματος, είναι μια πάθηση γνωστή ως Δερματοφαγία, και έχει συνδεθεί με την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και άλλου είδους διαταραχές που οφείλονται σε άγχος. Ακόμα είναι ιδιαίτερο επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά, καθώς μπορεί να συμβεί αυτό που θα δείτε εδώ, και να προκληθούν προβλήματα στα ούλα τους.

Τρίβει τα νύχια της με λεμόνι και οδοντόκρεμα. Μόλις δείτε το αποτέλεσμα, θα το κάνετε και εσείς

Τι πειράζει λοιπόν λίγο δάγκωμα του δέρματος; Κατά καιρούς όλοι μας βρίσκουμε τον εαυτό μας να το κάνει. Μερικές φορές, η Δερματοφαγία γίνεται πιο προχωρημένη και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα γύρω από τα νύχια. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να καταναλώνουμε τα μικρόβια γύρω από τα νύχια σε καθημερινή βάση, αλλά πολλοί έχουν αναπτύξει σοβαρές μολύνσεις μέσα και εξωτερικά των νυχιών από την καταστροφή των δερματικών ιστών από το δάγκωμα. Οι παρανυχίδες των νυχιών μολύνονται από τα μικρόβια του σάλιου, ειδικά αν κάποιος τα μασάει όλη την ώρα. Ακόμα και αν σταματήσει κάποιος να μασάει, το δέρμα μπορεί να αποχρωματιστεί.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share