Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η δίαιτα της λαχανόσουπας: Γρήγορο αδυνάτισμα σε επτά ημέρες!

Γρήγορο αποτέλεσμα

30 Σεπτεμβρίου 2021 14:48
Η δίαιτα της λαχανόσουπας: Γρήγορο αδυνάτισμα σε επτά ημέρες!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολύ γνωστή και δημοφιλής, η δίαιτα της λαχανόσουπας είναι μια εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος διατροφή, που διαρκεί επτά ημέρες.

  • Δυνατά σημεία

Χάνουμε βάρος πολύ γρήγορα.
Αν δεν τρώμε τίποτα το υγιεινό, η δίαιτα αυτή θα μας βοηθήσει να αποτοξινωθούμε.

  • Αδύνατα σημεία

Δεν υπάρχει αρκετή ποικιλία στη διατροφή καθημερινά για να δώσουμε στο σώμα μας τις βιταμίνες, τα μέταλλα και όλα τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να προκληθεί αδυναμία στον οργανισμό τις πρώτες μέρες. Η υψηλή περιεκτικότητα του λάχανου στη διατροφή πιθανότατα θα μας δημιουργήσει εντερικά προβλήματα. Ωστόσο δες και την δίαιτα των βραστών αυγών!

Τι θα φάμε μέσα στην εβδομάδα

Μέσα σε 7 μέρες θα φάμε λαχανόσουπα, φρούτα, λαχανικά, 1 πατάτα ψητή με βούτυρο, κρέας μοσχαρίσιο, ψάρι ή κοτόπουλο, καστανό ρύζι και άπαχο γάλα.

Πόσες θερμίδες θα πάρουμε

Σε αυτή τη δίαιτα δε μετράμε θερμίδες καθώς οι ποσότητες είναι απεριόριστες. Παρ’ όλα αυτά οι θερμίδες είναι λίγες.

Πόσες μέρες θα την κάνουμε

Η δίαιτα της λαχανόσουπας διαρκεί επτά (7) ημέρες.

Πόσα κιλά θα χάσουμε

Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, η φυσική δραστηριότητα, ο μεταβολισμός . Συνήθως από 4,5 εώς 7,5 κιλά.

Η δίαιτα της λαχανόσουπας: Γρήγορο αδυνάτισμα σε επτά ημέρες!

Πόσο θα μας κοστίσει

Επειδή οι ποσότητες είναι απεριόριστες, το κόστος είναι σχετικό. Μπορούμε να υπολογίσουμε γύρω στα 40-50 ευρώ την εβδομάδα για μέτρια κατανάλωση. (Το κόστος θα εξαρτηθεί από το πόσα φρούτα και λαχανικά θα τρώμε, τι θα επιλέξουμε για τις μέρες της πρωτεΐνης , πόση σούπα θα καταναλώσουμε την ημέρα, κλπ.)

Για τη λαχανόσουπα θα χρειαστούμε

  • 6 χλωρά κρεμμύδια.
  • 2 πράσινες πιπεριές.
  • 1-2 ντομάτες.
  • 2-3 καρότα.
  • 1 μάτσο σέλινο.
  • ½ λάχανο.
  • 1 πακέτο από μείγμα για κρεμμυδόσουπα.

Για επιπρόσθετη νοστιμιά μπορούμε να προσθέσουμε πιπέρι καγιέν, σκόνη κάρυ ή ανάμικτα μπαχαρικά.
Κόβουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, εκτός από το λάχανο και τις ντομάτες. Βράζουμε για 8-10 λεπτά.. Προσθέτουμε το λάχανο και νερό. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και προσθέτουμε το μείγμα σούπα με ξηρό κρεμμύδι και τις ντομάτες. Βράζουμε το λάχανο μέχρι να φτάσει την επιθυμητή "τρυφερότητα".

Ημέρα πρώτη

Καταναλώνουμε μόνο φρούτα, όλα τα φρούτα της αρεσκείας μας εκτός από μπανάνα. Πίνουμε τσάι και καφέ χωρίς ζάχαρη και νερό. Καταναλώνουμε όση ποσότητα λαχανόσουπας επιθυμούμε.

Ημέρα δεύτερη

Το μόνο που θα χρειαστούμε τη δεύτερη μέρα είναι φρέσκα, ωμά ή βρασμένα λαχανικά της προτίμησης μας. Αποφεύγουμε τα ξερά φασόλια, τον αρακά, και το γλυκό καλαμπόκι. Μια βραστή, μεγάλη πατάτα με βούτυρο για το βραδινό μας γεύμα. Καταναλώνουμε όση σούπα θέλουμε αλλά κανένα φρούτο σήμερα.

Ημέρα τρίτη

Συνδυάζουμε το μενού της πρώτης και δεύτερης μέρας και καταναλώνουμε όσα φρούτα και λαχανικά θέλουμε αλλά το βράδυ της τρίτης μέρας δεν θα έχει βραστή πατάτα.

Ημέρα τέταρτη

Καταναλώνουμε περίπου 6 μπανάνες και πίνουμε όσα περισσότερα ποτήρια αποβουτυρωμένο γάλα μπορούμε σε συνδυασμό με τη λαχανόσουπα. Η 4η μέρα είναι καθοριστική για την μείωση της επιθυμίας μας για γλυκά.

Ημέρα πέμπτη

Το μενού σήμερα λέει 300 – 500 γραμμάρια βοδινό και έξι φρέσκες ντομάτες. Πίνουμε τουλάχιστον 6 – 8 ποτήρια νερό για να χαμηλώσουμε το ουρικό οξύ του οργανισμού. Τρώμε τη σούπα τουλάχιστον μία φόρα μέσα στη μέρα. Μπορούμε να φάμε ψητό ή βρασμένο κοτόπουλο (χωρίς την πέτσα) αντί για το βοδινό. Αν προτιμάμε, μπορούμε ακόμα να αντικαταστήσουμε το βοδινό με βρασμένο ψάρι.

Ημέρα έκτη

Είναι ημέρα για βοδινό και πολλά λαχανικά. Μπορούμε να φάμε δύο ή και τρεις μπριζόλες σε συνδυασμό με φρέσκα λαχανικά και σαλάτα. Σήμερα στο μενού δεν υπάρχει η βραστή πατάτα. Τρώμε τουλάχιστον μία μερίδα λαχανόσουπα.

Ημέρα έβδομη

Τρώμε όση ποσότητα θέλουμε από καστανό ρύζι, χυμούς φρούτων χωρίς ζάχαρη και λαχανικά. Δεν ξεχνάμε να φάμε τουλάχιστον μία μερίδα από τη λαχανόσουπα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share