Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Μην ξαναφάτε ποτέ τα αβγά μελάτα: Κινδυνεύετε από αυτή τη σοβαρή ασθένεια!

Καλό είναι να τα μαγειρεύετε λίγο παραπάνω...

24 Σεπτεμβρίου 2021 20:56
Μην ξαναφάτε ποτέ τα αβγά μελάτα: Κινδυνεύετε από αυτή τη σοβαρή ασθένεια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αβγά είναι ένα λατρεμένο τρόφιμο, ειδικά για τα μικρά παιδιά, που... τρελαίνονται για οποιοδήποτε συνδυασμό, προτιμώντας τα πολλές φορές μελάτα.

Αν το αβγό, όμως, δεν έχει βραστεί σωστά, όταν είναι μελάτο, μπορεί να φέρει κινδύνους. Και αυτό γιατί υπάρχει περίπτωση να να περιέχουν το βακτήριο της σαλμονέλας, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τον οργανισμό.

Κίνδυνος από αβγά μελάτα

Ο κίνδυνος αν φάτε το αβγό σας μελάτο

Για την αποφυγή μόλυνσης από σαλμονέλα, οι ειδικοί επισημαίνουν πως τα βραστά αβγά πρέπει να μαγειρεύονται μέχρι το ασπράδι και ο κρόκος να στερεοποιηθούν πλήρως.

Όσο για τα φαγητά που περιέχουν αυγό σε άλλη μορφή πρέπει να μαγειρεύονται τουλάχιστον στους 70° C, ενώ παράλληλα καλό είναι τα αβγά σας να μην τα πλένετε προτού τα μαγειρέψετε.

Όσοι πάντως αγαπούν τα μελάτα αβγά ή χρησιμοποιούν ωμά αυγά σε κάποιες συνταγές, καλό είναι να χρησιμοποιούν παστεριωμένα αυγά, τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία και δεν είναι επίφοβα.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share