Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Μέλι και κανέλα: Ένα πανίσχυρο φάρμακο για την καρδιά!

Θαυματουργικός συνδυασμός!

17 Σεπτεμβρίου 2021 14:26
Μέλι και κανέλα: Ένα πανίσχυρο φάρμακο για την καρδιά!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέλι και Κανέλα: φάρμακο για την καρδιά. Γνωρίζετε ότι το μίγμα μελιού και κανέλας κάνει καλό στην καρδιά; Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, αλείψτε στο ψωμί και φάτε το τακτικά για πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Υπερτροφή η Κανέλα

Η κανέλα Κεϋλάνης βοηθάει στη μείωση της χοληστερόλης, βελτιώνει την ικανότητα της ινσουλίνης να μεταβολίζει το σάκχαρο στο αίμα, αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, μειώνει την αρτηριακή πίεση και διαφυλάσσει και την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Έχει, επίσης, διαπιστωθεί ότι μειώνει το σωματικό λίπος και βελτιώνει τα επίπεδα της άλιπης μάζας σώματος, αφού βοηθά στην αποδοτικότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ακόμη η κανέλα, ρυθμίζει το ζάχαρο και προστατεύει από την αντίσταση στην ινσουλίνη!

Τι να κάνετε αν ζαχαρώσει το μέλι;

Το μέλι είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Ωστόσο όταν το αφήσετε σε ένα ψυχρό, σκοτεινό μέρος για πολύ καιρό θα γίνει στερεό. Όταν συμβεί αυτό χαλαρώνουμε το καπάκι, ζεσταίνουμε λίγο νερό, τοποθετούμε το δοχείο με το μέλι στο ζεστό νερό, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να υγροποιηθεί.

Στη συνέχεια είναι τόσο καλό όσο ήταν και στην αρχή. Ποτέ δε βράζουμε το μέλι ή το βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων. Αν γίνει αυτό θα σκοτωθούν τα ένζυμά του.

Μέλι και κανέλα: Ένα πανίσχυρο φάρμακο για την καρδιά!

Υγιεινό ρόφημα: Τσάι από μέλι και κανέλα για απώλεια βάρους!

Τόσο το μέλι όσο και η κανέλα είναι γνωστά για τις ιδιότητές τους που σχετίζονται με την απώλεια βάρους.

Η κανέλα είναι ένα από τα πιο γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα μπαχαρικά στη γαστρονομία. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά πολλών συνταγών και ποτών και έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, αξίζει να γνωρίσουμε τις ιδιότητες που έχει το τσάι κανέλας και μελιού για την απώλεια βάρους.

Το τσάι κανέλας συνιστάται για τη διατήρηση του σώματός σας σε καλή κατάσταση όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Επίσης, δρα ενάντια στις ιογενείς λοιμώξεις ως φυσικό στυπτικό.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την ομορφιά, το τσάι κανέλας έχει ιδιότητες που προάγουν την απώλεια βάρους.

Τι ιδιότητες έχει η κανέλα για την απώλεια βάρους;

Ίσως είναι απίστευτο, αλλά είναι δυνατόν να χάσετε βάρος με κανέλα. Αυτό συμβαίνει επειδή επιταχύνει το μεταβολισμό σας, ευνοώντας την καύση λίπους. Η κατανάλωση κανέλας παράγει θερμότητα στο σώμα, γεγονός που επηρεάζει τους πιο σημαντικούς λιπώδεις ιστούς, όπως αυτούς του λαιμού και της κοιλιάς.

Ωστόσο, αυτό είναι μόνο η αρχή των ειδικών ιδιοτήτων της κανέλας από τις οποίες θα πρέπει να επωφεληθείτε εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Άλλα αποτελέσματα που προκαλεί στο σώμα σας περιλαμβάνουν το ότι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τη χοληστερόλη σας.

Όταν υπάρχει υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας, αυτό επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος σε κάθε ένα από τα ζωτικά όργανα σας, όπως επίσης και την κυτταρική οξυγόνωση. Δύο από τις πιθανές συνέπειες αυτής της διαδικασίας είναι η παχυσαρκία και ο διαβήτης.

Ομοίως, όταν ένα άτομο έχει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, αυτό επηρεάζει επίσης την κυκλοφορία του αίματος, η οποία οδηγεί σε μια αυξημένη πιθανότητα καρδιακών προσβολών, εγκεφαλικών επεισοδίων και αγγειακής απόφραξης, μεταξύ άλλων.

 Τσάι από μέλι και κανέλα για απώλεια βάρους

Τα καλλυντικά οφέλη και χρήσεις του μελιού και της κανέλας

Το μέλι έχει επίσης σημαντική συμβολή, αν θέλετε να χάσετε βάρος ή να κάνετε αλλαγές προς μια πιο φυσική διατροφή. Είναι ένας εξαιρετικός αντιοξειδωτικός, αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριακός παράγοντας.

Το μέλι είναι πολύ χρήσιμο για την παρασκευή ποτών και επιδορπίων, ειδικά για την αντικατάσταση των ανθυγιεινών συστατικών ή γλυκαντικών.

Βεβαίως, όσα θετικά και να έχει το μέλι, πρέπει να το καταναλώνετε με μέτρο. Έχει σχεδόν την ίδια θερμιδική περιεκτικότητα με τη επεξεργασμένη ζάχαρη. Έτσι, αν θέλετε να χάσετε βάρος, είναι καλύτερο να μην υπερβείτε τη συνιστώμενη ποσότητα.

Εν τω μεταξύ, η κανέλα έχει επίσης σημαντικές χρήσεις για την ομορφιά και την γενική ευημερία. Με ένα μόνο κουταλάκι την ημέρα, η κανέλα μπορεί:

  • Να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.
  • Να επιταχύνει το μεταβολισμό.
  • Να εξαλείψει τις λοιμώξεις.
  • Να περιορίσει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών.
  • Να μειώσει τη φλεγμονή.
  • Να προωθήσει την φυσιολογική πέψη.
  • Να αποτρέψει την πρόωρη γήρανση.

Πώς να φτιάξετε τσάι με κανέλα και μέλι για απώλεια βάρους

Η παρασκευή ενός υπέροχου φλιτζανιού κανέλας και μελιού είναι τόσο απλή που δεν θα το πιστέψετε.

Συστατικά

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη (3,5 γρ)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γρ)
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό (250 ml)
  • Μερικές σταγόνες χυμού λεμονιού (προαιρετικά)

Παρασκευή

  • Ζεσταίνουμε το νερό σε σημείο πριν το βρασμό.
  • Προσθέστε την κανέλα και το μέλι.
  • Ανακατέψτε το έτσι ώστε όλα τα συστατικά να αναμειγνύονται καλά και να έχετε ένα υπέροχο τσάι έτοιμο για κατανάλωση. Αυτό το τσάι θα σας βοηθήσει να χάσετε όλα αυτά τα επιπλέον κιλά!
  • Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες χυμό λεμόνι, αν προτιμάτε την ξινή του γεύση.
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share