Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έστυψε 1 λεμόνι σε λίγο ελαιόλαδο και δε σταμάτησε να το κάνει για όλη της τη ζωή! Μάθετε γιατί!

Ποιος ο λόγος;

17 Ιουλίου 2021 13:01
Έστυψε 1 λεμόνι σε λίγο ελαιόλαδο και δε σταμάτησε να το κάνει για όλη της τη ζωή! Μάθετε γιατί!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε τι θα συμβεί στον οργανισμό σας, αν πίνετε καθημερινά λεμόνι μαζί με ελαιόλαδο; Το Athensmagazine.gr έμαθε τους λόγους και σας τους παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με το γιατροσόφι της γιαγιάς.

Τα κοινά φάρμακα πολλές φορές έχουν απρόβλεπτες παρενέργειες και κοστίζουν ακριβά. Υπάρχει όμως μια φυσική συνταγή με καταπληκτικά αποτελέσματα για την υγεία. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε χυμό λεμονιού με λίγο ελαιόλαδο σε ένα κουταλάκι του γλυκού. Έτοιμο! Είναι απλό και έχει πολύτιμα οφέλη.

Ποια είναι τα οφέλη;

Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα

Αυτός ο συνδυασμός βοηθά στη λίπανση του πεπτικού βλεννογόνου και ενεργοποιεί τη λειτουργία της ουροδόχου κύστης. Περιέχει αντιοξειδωτικά που μας βοηθούν να απαλλαγούμε από τις τοξίνες και προάγουν τη σωστή πέψη των τροφών.

λεμόνι - λάδι οφέλη

Καρδιακή προστασία

Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στον έλεγχο και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ενώ επιπλέον, απομακρύνουν την κακή χοληστερόλη. Είναι επίσης αντιφλεγμονώδες και παρέχει πολλές βιταμίνες.

Διατηρεί ισορροπημένο το ήπαρ & τη χοληδόχο κύστη

Όταν αισθάνεστε πρησμένοι και πολύ κουρασμένοι, αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα σας είναι γεμάτο με τοξίνες. Βοηθήστε το συκώτι σας να τις αποβάλλει.

Πόνοι στις αρθρώσεις & ρευματικοί πόνοι

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτού του μείγματος, 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε πρωΐ, μπορεί να καταπολεμήσει αυτούς τους ενοχλητικούς πόνους.

Για την ενδυνάμωση των νυχιών, των μαλλιών & του δέρματος

Για να ενισχύσετε τα αδύναμα και εύθραυστα νύχια, αναμείξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.σ. χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και βυθίστε τα χέρια σας για 10 λεπτά πριν πάτε για ύπνο. Μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια, για να διεισδύσουν βαθύτερα τα θρεπτικά συστατικά στα νύχια σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το λάδι και το λεμόνι βοηθούν τα μαλλιά να γίνουν υγιή, δυνατά και λαμπερά, και καταπολεμούν την πιτυρίδα. Οι αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητες του λεμονιού μπορούν να ενισχύσουν τη θεραπεία των δερματικών διαταραχών. Ανακατέψτε και πιείτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, για να διατηρήσετε ένα υγιές σώμα, λαμπερά μαλλιά και απαλό δέρμα.

Γιατί πρέπει να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη; Δοκιμάστε το

Γιατί πρέπει να βάζετε τα λεμόνια στην κατάψυξη; Είναι γνωστό ότι το να πίνετε νερό με λεμόνι σας βοηθάει στην καλύτερη ισορροπία του οργανισμού και στην αποτοξίνωσή του.

Τα φυτοχημικά συστατικά που βρίσκονται στα λεμόνια, τα οποία ονομάζονται limonoids (λεμονοειδή), περιέχουν την ουσία λιμονίνη, η οποία έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από την στεφανιαία νόσο και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης.

Οι επιδράσεις που έχουν τα λεμονοειδή συστατικά στον ανθρώπινο οργανισμό έχουν αναλυθεί σε αρκετές επιστημονικές έρευνες

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πολλά από αυτά τα λεμονοειδή συστατικά υπάρχουν στην φλούδα και όχι στην σάρκα του λεμονιού και έχουν 10 φορές περισσότερες βιταμίνες και λιμονίνη από τον χυμό του. Αν βάζετε απλά λεμόνι στο νερό σας, τότε σίγουρα βοηθάτε το σώμα σας, αλλά θα μπορούσατε να πάρετε ακόμη πιο πολλά λεμονοειδή συστατικά.

Με την ευκαιρία διαβάστε κι αυτό: Έτρωγε λεμόνι, σκόρδο, μέλι και μέσα σε 2 ώρες έπαθε σοκ: Ποια θανατηφόρα ασθένεια εξαφανίστηκε

Λεμόνια κατάψυξη

Πώς αποθηκεύονται τα λεμόνια στην κατάψυξη

Πρώτον, πλύνετε τα λεμόνια, κόψτε τα σε απλά κομμάτια και μην αφαιρέσετε την φλούδα τους. Στη συνέχεια, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να τα διατηρήσετε τα λεμόνια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να τα χρησιμοποιείτε όποτε θέλετε.

Μπορείτε να βγάζετε κάθε τόσο ένα λεμόνι και να το τρίβετε όπως είναι παγωμένο μαζί με την φλούδα του. Προσθέστε το σε οποιοδήποτε φαγητό, ή ποτό σας αρέσει. Έτσι, όχι μόνο θα πάρετε την γεύση και το άρωμά του, αλλά και πολλά περισσότερα λεμονοειδή.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος που δεν πρέπει καταψύχετε τα λεμόνια σας. Είναι καλό για σας, ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τα καταναλώσετε.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share