Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

5 Βότανα που θα βοηθήσουν τα πνευμόνια σας να αποτοξινωθούν

Μεγάλη προσοχή!

9 Ιουλίου 2021 18:09
5 Βότανα που θα βοηθήσουν τα πνευμόνια σας να αποτοξινωθούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) αναφέρει ότι περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από τον καπνό κάθε χρόνο, με 600.000 θανάτους από την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα.

Υπάρχουν περισσότερες από 7.000 άκρως επικίνδυνες και τοξικές χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων 60 καρκινογόνων ουσιών, που είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο στον καπνό του τσιγάρου, αναφέρει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Τα φύλλα καπνού που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τσιγάρων περιέχουν ραδιενεργά υλικά που με την πάροδο του χρόνου ανεβάζουν τις πιθανότητες ενός καπνιστή να αναπτύξει καρκίνο.

Διαβάστε με την ευκαιρία: 10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και ρυθμίζουν την υγρασία του σπιτιού σας

Πώς είναι τα βότανα ευεργετικά για το αναπνευστικό σύστημα;

Τα βότανα που υποστηρίζουν την υγεία των πνευμόνων και συνήθως το κάνουν προσφέροντας τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Αποχρεμπτικό – Βοηθά να αποβάλει τη συμφόρηση στο στήθος.
  • Καταπραϋντικό – Βοηθά να καταπραΰνει φλεγμονές των ρινικών οδών και των αεραγωγών.
  • Ηρεμιστικό – Ηρεμεί την απελευθέρωση ισταμινών.
  • Αντιοξειδωτικό – Μπορεί να είναι μια πηγή αντιοξειδωτικών και μειώνει το οξειδωτικό στρες

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 5 φυσικά βότανα για την αποτοξίνωση των πνευμόνων.

1. Ευκάλυπτος – ο ευκάλυπτος χρησιμοποιείται από γηγενείς στην Αυστραλία εδώ και χιλιετίες. Το κύριο συστατικό στον ευκάλυπτο είναι η κινεόλη. Η κινεόλη έχει πολλά οφέλη – είναι ένα αποχρεμπτικό πουμπορεί να διευκολύνει τον βήχα, καταπολεμά το μπούκωμα και καταπραΰνει τις ερεθισμένες ρινικές οδούς. Υποστηρίζει, επίσης, το ανοσοποιητικό σύστημα κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος ή άλλες γενικές ασθένειες.

5 Βότανα που θα βοηθήσουν τα πνευμόνια σας να αποτοξινωθούν

Χρήση: Πάρτε ένα υψηλής ποιότητας θεραπευτικό αιθέριο έλαιο και εφαρμόστε μία σταγόνα πάνω στην άκρη του δακτύλου σας και τοποθετήστε το κάτω από τη μύτη σας. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μία σταγόνα στην παλάμη του χεριού σας και καλύψτε το πάνω από τη μύτη σας και αναπνεύστε. Το αιθέριο έλαιο μπορεί επίσης να τοποθετηθεί επάνω στο στήθος σας.

2. Πουλμονάρια– η πουλμονάρια είναι μια ανθοφόρο φυτό, του οποίου η ρίζα μοιάζει με τον ιστό του πνεύμονα στην εμφάνιση. Περιέχει συστατικά τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά κατά των επιβλαβών οργανισμών που επηρεάζουν την υγεία του αναπνευστικού συστήματος.

5 Βότανα που θα βοηθήσουν τα πνευμόνια σας να αποτοξινωθούν

Χρήση: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάμμα στο τσάι.

3. Ρίγανη – Τα δύο κύρια συστατικά που καθιστούν τη ρίγανη αποτελεσματική για την υγεία των πνευμόνων είναι η καρβακρόλη και το ροσμαρινικό οξύ. Και τα δύο είναι φυσικά αποσυμφορητικά και μειώνουν την ισταμίνη.

5 Βότανα που θα βοηθήσουν τα πνευμόνια σας να αποτοξινωθούν

Χρήση: Απλώστε μία σταγόνα αιθέριου ελαίου από ρίγανη κάτω από τη μύτη και εισπνεύστε.

4. Λοβηλία– Η Λοβηλία περιέχει ένα αλκαλοειδές γνωστό ως λοβελίνη, η οποία λεπταίνει τη βλέννα και απελευθερώνει τη συμφόρηση. Ενισχύει επίσης τα επινεφρίδια για να απελευθερώσει αδρεναλίνη, η οποία χαλαρώνει τους αεραγωγούς για ευκολότερη αναπνοή.

5 Βότανα που θα βοηθήσουν τα πνευμόνια σας να αποτοξινωθούν

Χρήση: χρησιμοποιείται συνήθως ως βάμμα στο τσάι.

5. Osha Ρίζα – Η Osha ρίζα περιέχει πολλά ευεργετικά συστατικά αποτοξίνωσης – καμφορά, τερπένια, σαπωνίνες, φυτοστερόλες και φερουλικό οξύ. Αυτή η ρίζα προωθεί τον καθαρισμό των βλεννογόνων, των πνευμόνων και τα ιγμόρεια, ενώ παράλληλα προστατεύει από λοιμώξεις του αναπνευστικού. Επίσης, αυξάνει τη ροή του αίματος στους πνεύμονες, η οποία αυξάνει τη συνολική λειτουργία της υγείας.

5 Βότανα που θα βοηθήσουν τα πνευμόνια σας να αποτοξινωθούν

Χρήση: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάμμα στο τσάι.

Είναι πάντα μια προσωπική επιλογή σχετικά με το αν θέλετε ή όχι να σταματήσετε το κάπνισμα, αλλά – ιδίως αν ληφθούν υπόψη τα υψηλά ποσοστά καρκίνου των πνευμόνων και η τοξικότητα του καπνίσματος – κάνοντας την επιλογή να σταματήσετε το κάπνισμα είναι μια απόφαση που μόνο να βελτιώσει τη ζωή σας μπορεί.

Εάν επιλέξετε να σταματήσετε το κάπνισμα, όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα αποτοξινώσετε τον εαυτό σας από την κακή αυτή συνήθεια, επιπλέον θα διαπιστώσετε ότι θα είστε σε θέση να αναπνέετε πολύ ευκολότερα κάνοντας ένα τεράστιο άλμα προς την υγεία και τη ζωτικότητα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share