Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύκολος και υγιεινός τρόπος για να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά χωρίς καθόλου γυμναστική!

Τρομερά αποτελέσματα!

9 Ιουλίου 2021 14:01
Εύκολος και υγιεινός τρόπος για να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά χωρίς καθόλου γυμναστική!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να χάσετε κιλά; Αν ναι, τότε ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Να πάτε στο γυμναστήριο, να ανεβείτε στο ποδήλατο και να κάνετε πεντάλ μέχρι να φύγουν τα κιλά. Αλλά αυτή είναι η λογική της συμβατικής γυμναστικής.

Κι αν σας έλεγε κάποιος ότι αυτό το σύστημα δεν είναι άψογο; Η άσκηση έχει πολύ μικρή επίδραση στην διαχείριση των θερμίδων του σώματος. Αν και το 100% των θερμίδων που προσλαμβάνεται προέρχεται από το φαγητό, μπορείτε να κάψετε μόλις το 10-30% αυτού μέσω της γυμναστικής.

Το χειρότερο είναι ότι πολλοί αυξάνουν την ποσότητα φαγητού που καταναλώνουν μετά την γυμναστική γιατί υπερεκτιμούν την δυνατότητα της να καίει θερμίδες. Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι τα άτομα εμφανίζουν αντισταθμιστική συμπεριφορά μετά την γυμναστική – ασυνείδητες προσαρμογές που καταλήγουν να αντιστρέφουν τα ήδη μικρά οφέλη που κερδίζουν από την γυμναστική.

Δείτε με την ευκαιρία: Η δίαιτα του στρατιώτη: Χάστε μέχρι και 5 κιλά σε μιάμιση εβδομάδα

Αυτού του είδους η συμπεριφορά μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως τη χρήση του ανελκυστήρα αντί για τις σκάλες, ή το χαλάρωμα μπροστά στην τηλεόραση μετά το γυμναστήριο αντί για μια βόλτα στην πόλη με φίλους. Εν συντομία, λοιπόν, τα μικρά οφέλη της γυμναστικής γίνονται ακόμα μικρότερα λόγω της συμπεριφοράς μας μετά την άσκηση.

Όλα αυτά οδηγούν σε ένα αναπάντεχο συμπέρασμα: Η γυμναστική δεν είναι ο μόνος τρόπος για να χάσουμε κιλά.

Πώς μπορεί όμως κανείς να χάσει κιλά;

Είπαμε ότι το 100% της πρόσληψης θερμίδων γίνεται από την διατροφή. Εκεί κρύβεται το μυστικό για την απώλεια βάρους – στην διατροφή.

Με 30 λεπτά αερόβιας άσκησης καίτε περίπου 350 θερμίδες. Αυτό ήταν. Μπορείτε να μειώστε περισσότερο τις θερμίδες σας απλά κόβοντας τα αναψυκτικά.

Μια ανάλυση του 2011 εξέτασε την σχέση ανάμεσα στην σωματική δραστηριότητα και τα παχουλά παιδιά. Βρέθηκε ότι το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας δεν επηρεάζει σημαντικά την παχυσαρκία.

Μια άλλη ανάλυση που δημοσιεύτηκε το 2014 ανακάλυψε ότι τα πιο επιτυχημένα προγράμματα διαχείρισης βάρους επικεντρώνονταν σημαντικά στην αλλαγή της διατροφής.

Πώς να τρώμε για να χάσουμε βάρος;

Η λύση για την αλλαγή της διατροφής μας δεν είναι τόσο απλή όσο η μείωση της ποσότητας του φαγητού που καταναλώνουμε.
Στην τελική, το σώμα μας χρειάζεται καύσιμα για να επιτελέσεις τις λειτουργίες του.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τροφές που θα μας γεμίζουν και παράλληλα μείωση των ανθυγιεινών λιπαρών. Δείτε μερικές επιλογές:

Ίνες

Εύκολος και υγιεινός τρόπος για να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά χωρίς καθόλου γυμναστική!

Οι ίνες μας βοηθούν να νιώσουμε γεμάτοι χωρίς επιπλέον θερμίδες. Γι’αυτό όταν τρώμε μια ψητή πατάτα (με την φλούδα, γιατί εκεί βρίσκονται οι ίνες) νιώθουμε πιο γεμάτοι από ότι τρώγοντας μια σακούλα πατατάκια.

Καλά λιπαρά

Εύκολος και υγιεινός τρόπος για να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά χωρίς καθόλου γυμναστική!

Που βρίσκονται αυτά; Σε τροφές όπως το αβοκάντο!

Μια έρευνα του Penn State ανακάλυψε ότι όσοι τρώνε 3 κουταλιές της σούπας έλαια υψηλής περιεκτικότητας σε ελαϊκό, όπως το αβοκάντο, βλέπουν μεγαλύτερη μείωση στο λίπος της κοιλιάς από ότι με τα άλλα έλαια.

Πρωτεΐνη

Εύκολος και υγιεινός τρόπος για να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά χωρίς καθόλου γυμναστική!

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι η πρωτεΐνη είναι το πιο σημαντικό θρεπτικό στοιχείο για την απώλεια βάρους. Καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης ενισχύετε τον μεταβολισμό σας, μειώνετε την όρεξη και προκαλείτε αύξηση στις ορμόνες που ρυθμίζουν το βάρος.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές από σήμερα κιόλας.

Υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι απαγορεύονται και οι νόστιμες τροφές. Δείτε στο βίντεο πώς να φτιάξετε ένα

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share