Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

9+1 τρόποι που το σώμα σας δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά - Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος!

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή

21 Ιουνίου 2021 14:11
9+1 τρόποι που το σώμα σας δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά - Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σώμα: Η επιθυμία να μασάμε πάγο ή να τρώμε κάτι αλμυρό όλη την ώρα μπορεί να αποτελεί ένδειξη βαθύτερου προβλήματος ή έλλειψης μετάλλων και βιταμινών, λένε οι ειδικοί. Γι’ αυτό είναι πάντα καλή ιδέα να δώσετε προσοχή σε νέες συνήθειες, ειδικά αν προκύψουν ξαφνικά από το πουθενά.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα με πράγματα που μπορεί να σας πει το σώμα σας σχετικά με την υγεία σας. Ωστόσο δείτε και 10 προειδοποιητικά σημάδια στο σώμα σας που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε καρκίνο.

Μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα πόδια σας

Εάν έχετε μια αίσθηση μυρμηγκιάσματος στα πόδια σας, μπορεί να είναι σύμπτωμα συνδρόμου ανήσυχων ποδιών. Αυτή η διαταραχή είναι μακροχρόνια και συχνά αισθάνεστε αυτήν την ταλαιπωρία τη νύχτα όταν προσπαθείτε να ξεκουραστείτε.

Φούσκωμα του δέρματος

Μην αγνοείτε τα δερματικά προβλήματα και μην τα υποτιμάτε. Όταν το δέρμα φουσκώνει και έχετε φαγούρα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη πολλών προβλημάτων όπως ορμονική διαταραχή, έκζεμα ή αλλεργίες. Θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες εξετάσεις αίματος εάν αυτό το πρόβλημα παραμένει ή επιδεινώνεται.

Αλλαγή στον τρόπο γραφής, απώλεια οσμής και έντονα όνειρα

Όλοι πιθανότατα έχουν ακούσει για τη νόσο του Πάρκινσον, αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί από εμάς τα συμπτώματά του. Οι τρόμοι, η βραδύτητα της κίνησης, ο κακός ύπνος μαζί με τους εφιάλτες και οι αλλαγές στην ομιλία και τη γραφή μπορεί να είναι σημάδια της νόσου, προειδοποιούν οι γιατροί.

Οι 10 τρόποι που το σώμα σας λέει ότι κάτι πάει στραβά

Θυμός και επιθετική συμπεριφορά

Οι εκρήξεις θυμού μπορεί να μην είναι πάντα αποτέλεσμα της προσωπικότητάς σας. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να συνδεθεί με την κατάθλιψη, λένε ορισμένοι ερευνητές. Σύμφωνα με αυτούς, η κατάθλιψη δεν αφορά μόνο την έλλειψη ενέργειας ή τη θλίψη. Μπορείτε επίσης να έχετε επιθετική συμπεριφορά.

Πολύ ύπνος

Αυτή η διαταραχή ονομάζεται υπερυπνία και μπορεί να προέρχεται από πράγματα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι μόνο κόπωση, λένε οι γιατροί. Ορισμένες αυτοάνοσες ασθένειες μπορεί να προκαλέσουν την αίσθηση της νύστας σχεδόν οπουδήποτε. Επίσης, η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών πριν τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει αυτό το αποτέλεσμα.

Αλλαγές στο χρώμα των ματιών

Εάν υπάρχει λευκός ή γκρίζος δακτύλιος γύρω από τον κερατοειδή χιτώνα των ματιών, μπορεί να είναι σημάδι υψηλής χοληστερόλης για άτομα κάτω των 45 ετών. Ο δακτύλιος είναι ακίνδυνος από μόνος του και έχει μόνο οπτικό αποτέλεσμα.

10 τρόποι που το σώμα σας λέει ότι κάτι πάει στραβά

Ανάγκη για αλάτι

Είναι εντάξει να σας αρέσει αλμυρό φαγητό, αλλά όταν δεν μπορείτε να το ελέγξετε πια και το αλμυρό φαγητό γίνεται το μόνο πράγμα που θέλετε, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείτε γιατί. Αυτό μπορεί να σημαίνει έλλειψη σιδήρου, αναιμία, αφυδάτωση ή προεμμηνορροϊκό σύνδρομο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Αμνησία, κόπωση και χαμηλή λίμπιντο

Μερικές φορές οι άνθρωποι το συγχέουν με την κατάθλιψη επειδή θεωρούν ότι είναι τόσο κουρασμένοι και βαριούνται με τα πάντα οπότε δεν έχουν την ενέργεια να θυμούνται πράγματα. Οι γιατροί συνιστούν να μην αγνοήσουμε μια τέτοια κατάσταση, διότι μπορεί να σημαίνει πρόβλημα θυρεοειδικής ορμόνης στο σώμα. Μπορεί επίσης να πάρετε βάρος και να αισθάνεστε κρυάδες.

Μόνιμη δίψα

Δεν είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε διψασμένοι όλη την ώρα, λένε οι ειδικοί. Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που μπορεί να συνδεθεί με το φαγητό που τρώτε, οπότε ελέγξτε αν τρώτε πάρα πολλά πικάντικα ή αλμυρά προϊόντα. Η αδιάκοπη δίψα θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι διαβήτη ή εγκυμοσύνης.

Τα 10 σημάδια στο σώμα σας που δείχνουν ότι κάτι πάει στραβά

Θέλετε να μασάτε πάγο

Η επιθυμία να μασάτε πάγο μπορεί εύκολα να εξηγηθεί και μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια συνήθεια. Έλλειψη σιδήρου ή αναιμία θα μπορούσε να είναι ο λόγος αυτής της ασυνήθιστης επιθυμίας, έδειξαν ορισμένες έρευνες. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ορισμένες εξετάσεις αίματος για να ελέγξετε εάν πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε συμπληρώματα.

12 σημάδια στα πόδια που δείχνουν ότι η υγεία μας κινδυνεύει - Οι περισσότεροι αγνοούν!

Όταν το σώμα σας σας μιλάει, είναι σημαντικό να το ακούτε. Δείτε 12 προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να σας δείχνουν τα πόδια σας ότι κινδυνεύει η υγεία σας:

1. Πόδια χωρίς τρίχες: Μπορεί να είναι ένδειξη ότι η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας δεν είναι καλή. Ενώ, δείτε γιατί πρέπει να κάνετε μασάζ στα πόδια σας πριν τον ύπνο!

2. Νύχια προς τα μέσα: Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε αναιμία και ότι πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σας.

3. Πληγές που κρατάνε καιρό: Μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικής γλυκόζης στο αίμα και ενδεχομένως διαβήτη. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

4. Κρύα πόδια: Αν σας συμβαίνει συχνά, μπορεί να είναι σημάδι προβλήματος στον θυρεοειδή.

5. Κίτρινα νύχια: Είναι κάτι που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα. Καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, γιατί μπορεί να είναι σημάδι μυκήτων στα νύχια.

Κίτρινα νύχια

6. Πόνοι στην φτέρνα: Αν έχετε συνεχείς και έντονους πόνους στην φτέρνα, μπορεί να είναι σημάδι πελμιαίας απονευρωσίτιδας, η οποία μπορεί να χειροτερεύσει.

7. Μούδιασμα: Αν μουδιάζουν και τα δύο πόδια σας, μπορεί να είναι σημάδι διαβήτη. Αν μουδιάζει μόνο το ένα, μπορεί να υπάρχει κάποιο τραυματισμένο νεύρο στο πόδι ή την πλάτη σας. Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να το κοιτάξετε.

8. Πληγές στις αρθρώσεις του ποδιού: Αν οι αρθρώσεις στα πόδια σας πονάνε, μπορεί να είναι η αρχή ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

9. Ξηρά πόδια: Αν τα πόδια σας είναι ξηρά, ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα, τότε μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας μυκητιακής μόλυνσης, του ποδιού του αθλητή. Μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, κάψιμο ή πόνο αν δεν το θεραπεύσετε άμεσα.

10. Πληκτροδαχτυλία: Μπορεί να είναι σημάδι πνευμονικής ασθένειας και καλό είναι το κοιτάξετε.

11. Αλλαγή στο χρώμα των δαχτύλων: Αν τα δάχτυλα του ποδιού σας γίνονται κόκκινα, άσπρα ή μπλε, μπορεί να υποδεικνύουν κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.

Βαθουλώματα στα νύχια

12. Βαθουλώματα στα νύχια: Μπορεί να είναι σημάδι ψωρίασης. 3 στους 4 που πάσχουν από ψωριασική αρθρίτιδα έχουν βαθουλώματα στα νύχια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share