Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Αν παρατηρήσετε αυτό το σημάδι στα νύχια των ποδιών σας τότε πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας

Κοιτάξτε προσεκτικά τα νύχια των ποδιών σας

13 Μαΐου 2021 11:37
Αν παρατηρήσετε αυτό το σημάδι στα νύχια των ποδιών σας τότε πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα πόδια λένε πολλά για την υγεία μας και μπορεί να μας βοηθήσει να έρθουμε σε αρμονία με το σώμα μας και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, πριν μας προκαλέσουν κάτι σοβαρό. Τα χοντρά, κίτρινα νύχια στα πόδια είναι συνήθως παράγωγο μυκητίασης. Υπάρχουν πολλές θεραπείες για να το αντιμετωπίσετε, υπάρχουν όμως και πολλά μυστικά για τα νύχια σας

Μπορεί να την κολλήσατε από διάφορες πηγές: μπορεί να φταίνε τα παπούτσια που δεν αναπνέουν, οι δημόσιες πισίνες ή το ότι βάφετε τα νύχια σας όταν είναι μούσκεμα. Παράλληλα δείτε και 8 σημάδια στα νύχια που προειδοποιούν για σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αν παρατηρήσετε αυτό το σημάδι στα νύχια των ποδιών σας τότε πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας

Μεγάλη Προσοχή: Δείτε τι είναι αυτές οι γραμμές στα νύχια και πώς μπορείτε να τις μειώσετε

Όλοι θα έχουμε παρατηρήσει αυτές τις κάθετες γραμμές στα νύχια που γίνονται όλο και πιο εμφανείς όσο μεγαλώνουμε. Αν αναρωτιέστε αν αυτές σημαίνουν οτιδήποτε για την υγεία και αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να τις ξεφορτωθείτε, τότε δείτε παρακάτω τι ανακαλύψαμε μετά από μια μικρή έρευνα.

Παράλληλα δείτε και 7 θαυματουργές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις παρανυχίδες και τα νύχια που μπαίνουν μέσα στο δέρμα.

Γραμμές στα νύχια

Μετά από έρευνα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια μικρή, σπάνια πιθανότητα ότι μπορεί να σημαίνουν μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση ή πιθανόν ακόμη και τραυματισμό των νυχιών, αλλά για τους περισσότερους αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό καθώς μεγαλώνουμε και τις βλέπουμε να γίνονται πιο εμφανείς, ειδικά αν έχετε ξηρό δέρμα ή δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα.

Είναι βασικά σαν ρυτίδες των νυχιών! Καθώς γερνάμε τα νύχια αρχίζουν να μεγαλώνουν ανομοιόμορφα, οδηγώντας σε αυτό που βλέπουμε σαν γραμμές που ξεκινούν από την επιδερμίδα μέχρι το άκρο του νυχιού.

Ωστόσο, εάν το σώμα σας έχει χαμηλή συγκέντρωση σε πρωτεΐνες, ψευδάργυρο, ασβέστιο ή ανεπάρκεια σε βιταμίνη Α, τότε μπορεί να προκαλέσουν αυτές τις ενοχλητικές κάθετες γραμμές στα νύχια σας ή ακόμα και να τις χειροτερέψουν. Επομένως, δεν θα έβλαπτε μια εξέταση αίματος για να ελέγξετε τυχόν ελλείψεις.

Δείτε τι είναι αυτές οι γραμμές στα νύχια και πώς μπορείτε να τις μειώσετε

Πώς να μειώσετε την εμφάνιση των γραμμών στα νύχια σας

Ο καλύτερος τρόπος είναι να ενυδατώνετε τα χέρια και τα δάχτυλά σας όλη την ημέρα με μια παχιά κρέμα, λάδι ή βαζελίνη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην επιδερμίδα σας. Βασικά, φροντίστε τα νύχια σας όπως θα κάνατε με τις ρυτίδες σας!

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσετε μια λίμα για νύχια αλλά φροντίστε να μην παρασυρθείτε με το τρίψιμο, ειδικά αν έχετε λεπτά νύχια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share