Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Σοκάρει ο Θάνος Ασκητής για τις αλλαγές στις ερωτικές συνήθειες την περίοδο του κορωνοϊού: «36 χρόνια γιατρός πρώτη φορά...»

Όλα όσα αποκάλυψε ο γνωστός σ#ξολογος καθηγητής

1 Απριλίου 2021 19:43
Σοκάρει ο Θάνος Ασκητής για τις αλλαγές στις ερωτικές συνήθειες την περίοδο του κορωνοϊού: «36 χρόνια γιατρός πρώτη φορά...»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Για τις αλλαγές στις ερωτικές συνήθειες των Ελλήνων κατά την περίοδο της πανδημίας μίλησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, εκείνο, ωστόσο, που, ίσως, προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η δήλωσή του περί... αϋπνίας!

«Είμαι 36 χρόνια γιατρός, πρώτη φορά έδωσα τόσα πολλά υπνωτικά φάρμακα και ηρεμιστικά σε ανθρώπους, στην προσπάθειά τους να κοιμηθούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ασκητής, επισημαίνοντας το πόσο πολύ μάς έχει επηρεάσει σε ψυχοσωματικό επίπεδο ο διαρκής εγκλεισμός.

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, πάντως, ο γνωστός σ#ξολόγος και καθηγητής ψυχιατρικής αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι το διαδικτυακό σ#ξ κυριαρχεί σε μεγάλα ποσοστά όλη αυτή την περίοδο της πανδημίας, κάτι που, μάλιστα, αποτυπώνεται και στη μείωση των γεννήσεων.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του ιδίου, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 65% στο διαδικτυακό σ#ξ, ενώ στις πραγματικές επαφές καταγράφηκε πτώση της τάξης του 45%.

Σοκάρει ο Θάνος Ασκητής για τις αλλαγές στις ερωτικές συνήθειες την περίοδο του κορωνοϊού

Εξαθλίωση των ήδη κακών σχέσεων

Με βάση τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την εν λόγω έρευνα, ο κ. Ασκητής εξήγησε ότι οι άνθρωποι «κρύφτηκαν» στο Internet και πως η πανδημία εξαθλίωσε τις (ήδη) κακές σχέσεις και τις έφερε σε μεγαλύτερη συγκρουσιακή λογική. «Η ανθρώπινη ζωή χάνεται στη συναισθηματική σύνδεσή της», σχολίασε ο κ. Ασκητής.

«Οι άνθρωποι ζουν εγωκεντρικά και αυτό δεν είναι απόρροια μόνο της πανδημίας. Στην περίοδο της πρώτης καραντίνας, ένα επιπρόσθετο 10% ανέβηκε στο κρεβάτι, το οποίο όμως χάθηκε στην πορεία, στις επόμενες φάσεις της πανδημίας», συμπλήρωσε.

Γλεντζέδες προσοχή: «Ο κορωνοϊός κολλάει άμεσα με το πρωκτικό σ@ξ»

Μία ακόμη παράμετρο για την προφύλαξη του πληθυσμού από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού θέτει στο τραπέζι ο Θάνος Ασκητής.

Σύμφωνα με νέα μελέτη για τη διασπορά της πανδημίας, ο ιός καθυστερεί να αποβληθεί από τον ανδρικό οργανισμό και η αιτία ενδέχεται να οφείλεται στους όρχεις, καθώς διαθέτουν σε αφθονία τα κύτταρα που τον προσελκύουν.

«Οι όρχεις των ανδρών δημιουργούν ευαλωτότητα στον άνδρα, ενώ φαίνεται ότι τα οιστρογόνα έχουν προφυλακτική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας. Αυτό είναι μια σοβαρή ερμηνεία, Επισήμως όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τους όρχεις, ο κορωνοϊός αιφνιδιάζει και όλα είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε αρχικά ο Θάνος Ασκητής στον Alpha 98,9 και συνέχισε:

Ο κορωνοϊός κολλάει άμεσα με το πρωκτικό σεξ

«Ο κορωνοϊός δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και δεν προφυλάσσεται με το προφυλακτικό. Ο ιός βρίσκεται πολύ στα κόπρανα, οπότε η πρωκτική συνουσία έχει τον κίνδυνο της μόλυνσης και η απειλή είναι άμεση. Ο κορωνοϊός δεν υπάρχει στο σπέρμα και στα κολπικά υγρά».

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη επιστημόνων από τις ΗΠΑ, η οποία μας προειδοποιεί ακόμα πως το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού θα είναι χειρότερο. αναφέρει ότι οι άνδρες ενδέχεται να νοσούν βαρύτερα από τις γυναίκες, διότι διαθέτουν όρχεις, οι οποίοι θεωρούνται ευαίσθητα σημεία, καθώς διαθέτουν σε αφθονία τα κύτταρα που προσελκύουν τον ιό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share