Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής!

Περιέχει μη εγκεκριμένη ουσία!

29 Μαρτίου 2021 15:01
Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί ότι το προϊόν RAW POWDERS NOOPEPT 98% το οποίο πιθανόν να κυκλοφορεί στην Ελλάδα ως συμπλήρωμα διατροφής, βρέθηκε να περιέχει την ουσία noopept (1-N-fenilacetil-L-propylglycine rthyl ester) ένα μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novel food).

Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία UAB Sporto inovacijos, Λιθουανίας. Η ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Λιθουανίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC).

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΦ μέσα από πρόσφατη ανακοίνωση του δήλωσε ότι ανακαλεί κρέμα για δερματικές παθήσεις λόγω κάποιων προβλημάτων που υπήρχαν.

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα και επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλείται φάρμακο για την καρδιά

ΕΟΦ: Ακόμη μία ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ, στην οποία αναφέρει ότι ανακαλεί γνωστό φάρμακο για την καρδιά, διότι εντοπίστηκε σε αυτό μεγάλο πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο ΕΟΦ είχε προειδοποιήσει και για μια κρέμα για το δέρμα, λόγω μιας ουσίας που περιέχει και δεν αναγράφεται.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΦ για φάρμακο του κορωνοϊού.

ΕΟΦ: Η ανακοίνωση για το φάρμακο

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά φαρμακευτικό προϊόν που προορίζεται για καρδιολογικούς ασθενείς.

Στην ανακοίνωσή του για το συγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων σημειώνει ότι αποφάσισε «την ανάκληση των παρτίδων 2000913, 2000914 και 2000915, με ημερομηνία λήξης 11/2021 του φαρμακευτικού προϊόντος ADRENALINE1 mg/ml injection solution, καθώς εντοπίστηκε αστοχία υλικού (βαθιά χαραγή στο λαιμό της φύσιγγας) σε τεμάχια παρτίδων του προϊόντος που διακινήθηκαν σε χώρα της Ευρώπης.

Η απομάκρυνση των ανωτέρω παρτίδων από την ελληνική αγορά αποφασίστηκε, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καταγραφεί ελαττωματικά τεμάχια σε αυτές, επειδή έχουν παραχθεί από την ίδια παρτίδα φύσιγγας με το εύρημα.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προέβη η εταιρεία DEMOAE. Η εταιρεία DEMOAE, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share