Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021

Σπυράκια ακμής: Εξαφανίστε τα με τη βοήθεια της ντομάτας

Δείτε τι πρέπει να κάνετε...

27 Φεβρουαρίου 2021 15:56
Σπυράκια ακμής: Εξαφανίστε τα με τη βοήθεια της ντομάτας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σπυράκια ακμής: Ένα από τα καλύτερα φάρμακα που διαθέτει η φύση για να καταπολεμήσετε τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνετε τον ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί η ακμή είναι η ντομάτα.

Παράλληλα η ντομάτα εκτός από την μαγειρική και τα σπυράκια ακμής βοηθάει και στον καρκίνο του προστάτη, μάθετε πώς μπορείτε να τον προλάβετε.

Σπυρακια ακμής: Δείτε πώς θα τα καταπολεμήσετε

  • Πλύνετε καλά μια ώριμη, βιολογική κατά προτίμηση, ντομάτα, κόψτε τη σε λεπτές φέτες και απλώστε τη για 15 λεπτά σε καθαρό πρόσωπο.
  • Στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας με ένα φυσικό σαπούνι που έχει ουδέτερο pH και σκουπιστείτε. Εναλλακτικά μπορείτε να πλύνετε τη ντομάτα με κρύο νερό και στη συνέχεια να τη βάλετε σε ένα μπολ.
  • Πάρτε ένα πιρούνι και αρχίστε να τη λιώνετε πολύ καλά.
  • Απλώστε τη μάσκα ντομάτας στο πρόσωπο και τον λαιμό σας, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις περιοχές με ακμή ή φραγμένους πόρους.
  • Αφήστε τη να δράσει για 20-60 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με άφθονο ζεστό νερό.
  • Σε περίπτωση που το πρόσωπο σας έχει τάση να γίνεται ξηρό, βάλτε μετά την μάσκα λίγη ενυδατική μη λιπαρή λοσιόν.

Εξαφανίστε τα σπυράκια σας με τη βοήθεια της ντομάτας

Ντομάτα: Η αντισηπτική δράση της βοηθάει στον περιορισμό της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος

Η ντομάτα διαθέτει πλήθος βιταμινών και αντιοξειδωτικών που βοηθούν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της ακμής και των εξανθημάτων, καθώς και στη συρρίκνωση των πόρων. Η αντισηπτική δράση της θα βοηθήσει στον περιορισμό της υπερβολικής παραγωγής σμήγματος, ενώ η μικροβιοκτόνος δράση της θα εμποδίσει την περαιτέρω επιμόλυνση των ανοιχτών πόρων.

Οι βιταμίνες που περιέχει θα επισπεύσουν την ίαση και η δροσιστική της υφή θα σας ανακουφίσει από την αίσθηση φουντώματος. Αν είστε αλλεργική στη ντομάτα αποφύγετε τη χρήση της. Αν πάλι δεν το γνωρίζετε, καλό θα ήταν να κάνετε μια μικρή δοκιμή στο χέρι σας και αν δεν ερεθιστεί να προχωρήσετε στο πρόσωπο και τον λαιμό. Σε

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share