Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Μεγάλη προσοχή: 6+1 τροφές που βάζουν σε κίνδυνο το μωρό σας

Δώστε βάση στο τι του δίνετε

8 Φεβρουαρίου 2021 20:04
Μεγάλη προσοχή: 6+1 τροφές που βάζουν σε κίνδυνο το μωρό σας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μωρό μας, μετά την περίοδο του θηλασμού, όπου τρεφόταν αποκλειστικά με το γάλα της μητέρας του, χρειάζεται μεγάλη προσοχή ως προς τι τροφές θα καταναλώνει, καθώς υπάρχουν ορισμένες, που μπορεί να το θέσουν σε κίνδυνο.

Οι τροφές αυτές πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη, μέχρι να τις δοκιμάσει το μωρό σας για το δικό του καλό, με άλλες τροφές να είναι εξαιρετικές για το δέρμα σας.

Αυτές τις τροφές πρέπει να αποφεύγει το μωρό σας

Μέλι

Το μέλι ενδέχεται να περιέχει τα σπόρια του βακτηρίου Clostridium botulinum, τα οποία είναι άκακα για τους ενήλικες, όμως μπορούν να προκαλέσουν αλλαντίαση στα παιδιά κάτω του ενός έτους. Πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, αδυναμία για θηλασμό, έλλειψη όρεξης, λήθαργο και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και πνευμονία και αφυδάτωση.

Αγελαδινό γάλα

Τα βρέφη δεν μπορούν να χωνέψουν το γάλα που αγοράζουμε για τον εαυτό μας. Εκτός αυτού, το αγελαδινό γάλα δεν περιέχει συστατικά όπως η βιταμίνη Ε και ο σίδηρος τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του μωρού. Από τον όγδοο μήνα και μετά μπορεί να φάει τυρί, ωστόσο το γάλα είναι καλό να περιμένει μέχρι τα πρώτα του γενέθλια – και πάλι με μέτρο.

Χυμός φρούτων

Περιέχει πολλά σάκχαρα, ενώ μπορεί να περιορίσει την όρεξή του για γάλα. Σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα, διάρροια και άλλα χρόνια πεπτικά προβλήματα. Μετά τον πρώτο χρόνο μπορείτε να του προσφέρετε λίγο χυμό, όμως όχι την ώρα του ύπνου. Μια καλή λύση είναι και να αναμειγνύετε ένα μέρος νερό με ένα μέρος χυμό.

τροφές για το μωρό σας

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Έχουν εθιστική γεύση και περιορισμένη διατροφική αξία. Προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης, ώστε να τα κάνετε να αποκτήσουν καλές συνήθειες από (πολύ) νωρίς.

Ζάχαρη

Αποφύγετε τα γλυκά τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα του γενέθλια, ιδιαιτέρως τη σοκολάτα που περιέχει και καφεΐνη. Επιπλέον, μην πέσετε στην παγίδα να γλυκαίνετε κάθε τροφή που του προσφέρετε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να συνηθίσει σε κάθε είδος νέας γεύσης, ώστε να συνεχίσει να τις αγαπά και μεγαλώνοντας.

Απαστερίωτα τρόφιμα

Είτε πρόκειται για γαλακτοκομικά, είτε για χυμούς, τα απαστερίωτα τρόφιμα ενδέχεται να κρύβουν επικίνδυνα βακτήρια.

Ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο

Τα ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, όπως ο ξιφίας, ο φρέσκος τόνος και το σκουμπρί μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για το μωρό σας. Δεν ισχύει το ίδιο και για τα υπόλοιπα είδη ψαριού, που έρευνες έχουν δείξει ότι ενδέχεται εκτός των άλλων να ενισχύουν και την ευφυΐα τους.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share