Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Σκόρδο: Η συμβολή του στην αντιμετώπιση της ακμής

Θεραπεύστε την ακμή χωρίς φάρμακα

4 Φεβρουαρίου 2021 14:07
Σκόρδο: Η συμβολή του στην αντιμετώπιση της ακμής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σκόρδο: Εκτός από τη μαγειρική του χρήση, έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό, μειώνει την αρτηριακή πίεση, ωφελεί την υγεία της καρδιάς, ενώ η πανίσχυρη δράση του βοηθά την επιδερμίδα.

Συγκεκριμένα, καταπολεμά την ακμή και τις ουλές, αλλά και την πρόωρη γήρανση, λόγω της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης του. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξετε μάσκα με σκόρδο για την αποτοξίνωση και την αναζωογόνηση της επιδερμίδας σας.

Η μάσκα μειώνει την λιπαρότητα, προλαμβάνει την ξηροδερμία και διατηρεί την επιδερμίδα απαλή, καθαρή και ενυδατωμένη. Μπορεί δε να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους επιδερμίδας. Παράλληλα δείτε ποια ανθεκτικά μικρόβια καταπολεμά το σκόρδο.

Σκόρδο: Δείτε ποιες είναι οι αφροδισιακές ιδιότητες του

Σκόρδο: Αν είστε άνδρας και αποφεύγετε το σκόρδο λόγω της έντονης μυρωδιάς του, τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας ίσως σας οδηγήσουν να αναθεωρήσετε τη στάση σας.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ στη Σκωτία και το Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα, ανακάλυψαν ότι η μυρωδιά του σκόρδου στους άντρες δρα ως ισχυρό αφροδισιακό για τις γυναίκες.

«Η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να έχει θετική επίδραση στο πόσο θετική θεωρείται η μυρωδιά του σώματος, ίσως χάρη στο σημαντικό ρόλο που παίζει στην υγεία», δήλωσαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη μελέτη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λύση σε αυτό το μυστήριο, μπορεί να κρύβεται στην εξέλιξη. Πιθανολογείται πως εξελικτικά οι γυναίκες έλκονται από τη μυρωδιά του σκόρδου στον αντρικό ιδρώτα επειδή αυτή υποδεικνύει πως ο άντρας είναι υγιής, άρα και κατάλληλος σύντροφος για αναπαραγωγή.

Τα καλά νέα είναι πως τα χάπια σκόρδου είχαν την ίδια επίδραση με τις σκελίδες του σκόρδου, και πιθανώς αποτελούν μια πιο ρεαλιστική επιλογή πριν το ραντεβού. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Appetite. Παράλληλα δείτε και ποιες είναι 7 μοναδικές ιδιότητες του στην υγεία μας

Οι αφροδισιακές ιδιότητες του σκόρδου

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share