Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο

Μεγάλη προσοχή!

20 Δεκεμβρίου 2020 15:07
Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια νέα επιστημονική αποκάλυψη φέρνει νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας, πως τα νύχια μας μπορούν να μας προειδοποιήσουν, αν κινδυνεύουμε από τον καρκίνο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν μέσα από μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» ότι τα νύχια από τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών μαρτυρούν πόσο πιθανό είναι να εκδηλώσει κάποιος καρκίνο του πνεύμονα.

Μάλιστα ο κίνδυνος καρκίνου μπορεί να προβλεφθεί πολλά χρόνια πριν από την εμφάνισή του. Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 12 χρόνια 840 άντρες, ηλικίας άνω των 50 ετών. Σε αυτό το διάστημα οι 210 από αυτούς εκδήλωσαν καρκίνο του πνεύμονα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των ποδιών τους, είχαν υπερτριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με όσους είχαν τα χαμηλότερα.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι, η μέτρηση της νικοτίνης από τα νύχια των ποδιών είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη, καθώς, επειδή μεγαλώνουν με αργό ρυθμό, η περιεκτικότητά τους σε αυτή την ουσία είναι πολύ πιο σταθερή απ’ ό,τι στο αίμα ή στα ούρα. Επίσης σίγουρα θα σας ενδιαφέρει να μάθετε τι είναι αυτά τα λευκά σημάδια στα νύχια μας.

Μεγάλη Προσοχή: Δείτε τι είναι αυτές οι γραμμές στα νύχια και πώς μπορείτε να τις μειώσετε

Όλοι θα έχουμε παρατηρήσει αυτές τις κάθετες γραμμές στα νύχια που γίνονται όλο και πιο εμφανείς όσο μεγαλώνουμε.

Αν αναρωτιέστε αν αυτές σημαίνουν οτιδήποτε για την υγεία και αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να τις ξεφορτωθείτε, τότε δείτε παρακάτω τι ανακαλύψαμε μετά από μια μικρή έρευνα.

Παράλληλα δείτε και 7 θαυματουργές θεραπείες για να απαλλαγείτε από τις παρανυχίδες και τα νύχια που παίνουν μέσα στο δέρμα.

Γραμμές στα νύχια

Μετά από έρευνα, διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια μικρή, σπάνια πιθανότητα ότι μπορεί να σημαίνουν μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση ή πιθανόν ακόμη και τραυματισμό των νυχιών, αλλά για τους περισσότερους αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό καθώς μεγαλώνουμε και τις βλέπουμε να γίνονται πιο εμφανείς, ειδικά αν έχετε ξηρό δέρμα ή δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα.

Είναι βασικά σαν ρυτίδες των νυχιών! Καθώς γερνάμε τα νύχια αρχίζουν να μεγαλώνουν ανομοιόμορφα, οδηγώντας σε αυτό που βλέπουμε σαν γραμμές που ξεκινούν από την επιδερμίδα μέχρι το άκρο του νυχιού.

Ωστόσο, εάν το σώμα σας έχει χαμηλή συγκέντρωση σε πρωτεΐνες, ψευδάργυρο, ασβέστιο ή ανεπάρκεια σε βιταμίνη Α, τότε μπορεί να προκαλέσουν αυτές τις ενοχλητικές κάθετες γραμμές στα νύχια σας ή ακόμα και να τις χειροτερέψουν. Επομένως, δεν θα έβλαπτε μια εξέταση αίματος για να ελέγξετε τυχόν ελλείψεις.

Πώς να μειώσετε την εμφάνιση των γραμμών στα νύχια σας

Ο καλύτερος τρόπος είναι να ενυδατώνετε τα χέρια και τα δάχτυλά σας όλη την ημέρα με μια παχιά κρέμα, λάδι ή βαζελίνη, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην επιδερμίδα σας. Βασικά, φροντίστε τα νύχια σας όπως θα κάνατε με τις ρυτίδες σας!

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιήσετε μια λίμα για νύχια αλλά φροντίστε να μην παρασυρθείτε με το τρίψιμο, ειδικά αν έχετε λεπτά νύχια.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share