Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απίστευτο: Τι θα συμβεί εάν σταματήσετε εντελώς το αλάτι

Πώς θα αντιδράσει το σώμα σας;

10 Δεκεμβρίου 2020 13:37
Απίστευτο: Τι θα συμβεί εάν σταματήσετε εντελώς το αλάτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί επικεντρώνονται στην κατανάλωση λιγότερου αλατιού και σε ορισμένες περιπτώσεις το κόβουν εντελώς επειδή το αλάτι θεωρείται κακό για την υγεία. Λοιπόν, αυτό δεν ισχύει, καθώς το αλάτι είναι ένας σημαντικός ηλεκτρολύτης που βοηθά το σώμα να λειτουργεί κανονικά.

Εάν έχετε αποφασίσει να αποφύγετε το αλάτι, βεβαιωθείτε ότι δεν το κόβετε εντελώς και προσπαθήστε να καταλάβετε πώς θα αντιδράσει το σώμα σε αυτήν τη νέα αλλαγή.

Το ιωδιωμένο αλάτι είναι σημαντικό για τις ορμόνες και εάν διακόψετε πλήρως την πρόσληψη του, οι πηγές ιωδίου θα περιοριστούν. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να αρχίσετε να κερδίζετε βάρος, να έχετε πρησμένο πρόσωπο, ξηρό δέρμα και να αισθάνεστε μυϊκή αδυναμία και κόπωση.

Ωστόσο δείτε πως θα σώσετε το φαγητό αν σας πέσει περισσότερο αλάτι.

Μπορεί να επηρεάσει την καρδιά σας

Μια διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πολλά οφέλη, ειδικά για άτομα με καρδιακά προβλήματα.

Αλλά αυτό μπορεί να μην ισχύει για όλους, ειδικά εάν η καρδιά σας είναι σε τέλεια υγεία. Επειδή υπάρχει μια μελέτη που έδειξε ότι όταν τρώμε λιγότερο και επίσης πολύ αλάτι, μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα στην καρδιακή κατάσταση που έχουμε ήδη.

Μπορεί να αυξήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη

Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν δεν λαμβάνουμε αρκετό νάτριο μέσω του αλατιού στη διατροφή μας, μπορεί να επηρεάσει την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας δεν θα ανταποκριθεί καλά στην ινσουλίνη και θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερο σάκχαρο στο αίμα.

Μπορεί να εμφανίσετε συμπτώματα αφυδάτωσης

Όταν τα επίπεδα νατρίου μειώνονται δραστικά στο αίμα, ενδέχεται να εμφανίσετε συμπτώματα που μοιάζουν πολύ με την αφυδάτωση. Έτσι, μπορεί να έχετε ξηροστομία, ζάλη, δίψα και λιγότερες επισκέψεις στην τουαλέτα.

Μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ναυτία

Η μη κατανάλωση αλατιού μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στα επίπεδα χοληστερόλης. Αν και αυτό συνήθως δεν έχει πρώιμα συμπτώματα, μπορεί να προσβάλει άλλα μέρη του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς σας. Ένα από τα συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι η ναυτία.

Πηγή: toftiaxa.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share