Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Δύο τρόποι για να το σώσετε

Απίθανα κόλπα

12 Σεπτεμβρίου 2020 14:39
Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Δύο τρόποι για να το σώσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό; Όσο δύσκολο και αν σας φαίνεται να το σώσετε, υπάρχει τρόπος να διώξεις την αλμύρα!

1ος τρόπος: Αν το φαγητό σου είναι έτοιμο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις μέσα μια φέτα ξερό ψωμί και να το αφήσεις εκεί για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, βγάλε το ψωμί και πρόσθεσε λίγο νερό. Ανακάτεψε και φάε κανονικά το φαγητό σου. Πολύ από το αλάτι θα έχει εξαφανιστεί.

2ος τρόπος: Αν το φαγητό σου μαγειρεύεται ακόμα ρίξε μέσα μια ξεφλουδισμένη πατάτα. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό και κλείσεις το μάτι, βγάλε την πατάτα. Αυτή θα έχει απορροφήσει πολύ από το αλάτι που σου έπεσε κατά λάθος στην κατσαρόλα. Επίσης, δείτε εδώ, το κόλπο με το γάλα και το αλάτι για να ξεπαγώσετε τα ψάρια σας σε χρόνο μηδέν.

Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι στο κρέας πριν το ψήσετε; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Αν πάντα προσθέτεις αλάτι και πιπέρι στο κρέας σου πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς και τους μεγαλύτερους σεφ θα μπορούσε να βρίσκεται στην κορυφή με τα ολέθρια λάθη μας σχετικά με το κρέας. Και αυτό, δεν είναι το μόνο λάθος, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να συνδυάζετε το κρέας με τις πατάτες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club, το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει το κρέας.

«Το αλάτισμα του ωμού κρέατος αφαιρεί την υγρασία και το αφυδατώνει, κάνοντάς το σκληρό μετά το ψήσιμο», εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο ίδιος, μάλιστα, επιχειρεί να καταρρίψει μια μαγειρική τεχνική ευρέως αποδεκτή ακόμα και από επαγγελματίες σεφ: το μαρινάρισμα.

Όπως εξηγεί, το μόνο συστατικό της μαρινάδας που απορροφάται από το ωμό κρέας είναι το αλάτι, το οποίο μάλιστα καλό θα ήταν να μην είχε απορροφηθεί καθώς, όπως είδαμε, το αφυδατώνει και το κάνει σκληρό.

Τι αντιπροτείνει η εταιρεία Gourmet Meat Club; Αντί να μαρινάρουμε το κρέας, να χρησιμοποιούμε τα υλικά της μαρινάδας για να φτιάξουμε μια σάλτσα με την οποία θα το συνοδεύσουμε όταν θα είναι έτοιμο.

Η μόνη προετοιμασία που έχει νόημα πριν από το ψήσιμο, συμπληρώνει η ίδια πηγή, είναι το λάδωμα του κρέατος.

Άραγε, οι υπεύθυνοι της εταιρείας Gourmet Meat Club έχουν δίκιο; Μια δοκιμή θα μας πείσει.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share