Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μυρίζει η αναπνοή σας σκόρδο; Οι δύο τροφές που εξουδετερώνουν την σκορδίλα

Οι 2 καλύτερες λύσεις βρίσκονται στην κουζίνα σας

19 Νοεμβρίου 2020 12:42
Μυρίζει η αναπνοή σας σκόρδο; Οι δύο τροφές που εξουδετερώνουν την σκορδίλα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το ταπεινό σκόρδο ανήκει στην κατηγορία των υπερτροφών, αφού έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία. Παρά τις αποδεδειγμένες ιδιότητές του, όμως, ορισμένοι το αποφεύγουν λόγω της μυρωδιάς του.

Μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Food Science υποδεικνύει ότι δύο τροφές που υπάρχουν στην κουζίνα μας μπορούν να εξουδετερώσουν τη μυρωδιά του σκόρδου στην αναπνοή.

Ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο ζήτησαν από μια ομάδα εθελοντών να μασουλήσουν τρία γραμμάρια σκόρδο για 25 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους εθελοντές ήπιαν νερό (ομάδα ελέγχου), κάποιοι κατανάλωσαν μήλο (ωμό, σε χυμό ή ψητό), κάποιοι κατανάλωσαν μαρούλι (ωμό ή βραστό), κάποιοι κατανάλωσαν φύλλα μέντας (ωμά ή σε χυμό) και κάποιο ήπιαν πράσινο τσάι.

Οι χημικές ενώσεις που ευθύνονται για την άσχημη μυρωδιά της αναπνοής μετά την κατανάλωση σκόρδου μετρήθηκαν με τη βοήθεια εξειδικευμένης μεθόδου φασματομετρίας (SIFT-MS).

Το ωμό μήλο και το ωμό μαρούλι οδήγησαν σε 50% ή και μεγαλύτερη μείωση της συγκέντρωσης χημικών ουσιών στην αναπνοή σε διάστημα 30 λεπτών σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Τα φρέσκα φύλλα μέντας εξουδετέρωσαν επίσης αποτελεσματικά όλες τις ενώσεις που μετρήθηκαν. Ο χυμός μήλου και ο χυμός από φύλλα μέντας δεν ήταν τόσο αποτελεσματικά όσο τα αντίστοιχα προϊόντα στη φυσική τους μορφή. Το ψητό μήλο και το βραστό μαρούλι μείωσαν ως έναν βαθμό τη συγκέντρωση χημικών ουσιών, ενώ η επίδραση του πράσινου τσαγιού αποδείχθηκε μηδαμινή.

Αποφεύγετε το σκόρδο; Μόλις δείτε αυτό το βίντεο θα το βάλετε και εσείς κάτω απ' το μαξιλάρι σας!

Πολλοί αποφεύγετε το σκόρδο επειδή έχει δυσάρεστη οσμή, όταν όμως δείτε το βίντεο με τις ευεργετικές ιδιότητές του, όχι μόνο θα το προσθέσετε στην καθημερινή διατροφή σας, αλλά θα το βάζετε και κάθε βράδυ κάτω απ' το μαξιλάρι σας.

Σίγουρα, 9 στους 10 θα δηλώσετε απόλυτη άγνοια για όσα θα δείτε στο βίντεο, ως προς τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει το σκόρδο στον άνθρωπο. Από την απώλεια βάρους, μέχρι τη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και από τη μείωση της χοληστερίνης μέχρι την εξασφάλιση άνετου ύπνου.

Δείτε το βίντεο, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό:

Έτριψε μια σκελίδα σκόρδου και την έριξε στο μπουκάλι με το σαμπουάν της - Μόλις δείτε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε

Το σκόρδο είναι εξαιρετικό για την ανάπτυξη των μαλλιών. Βοηθά στη μείωση της πτώσης των τριχών, ενισχύει την αναγέννηση των νέων τριχοθυλακίων, απομακρύνει τις βλαβερές τοξίνες από το τριχωτό της κεφαλής, ενισχύει την υφή των μαλλιών και τις ρίζες τους. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ξύδι αποδεικνύεται θαυματουργό, δείτε εδώ μερικά ακόμη οφέλη του.

Το σκόρδο έχει επίσης αντι-βακτηριακές και αντι-μυκητιασικές ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία της πιτυρίδας και τη φαγούρα τριχωτού της κεφαλής. Η παρουσία θείου στο σκόρδο μειώνει τη σοβαρότητα της πιτυρίδας και την αποτρέπει από το να επιστρέψει.

Ο απλούστερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για τα μαλλιά είναι να προσθέσετε μια σκελίδα σκόρδο είτε στο σαμπουάν είτε στο conditioner σας. Αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε το συνδυασμό σκόρδου και σαμπουάν ή conditioner περισσότερο από δύο φορές το μήνα.

Η υπερβολική χρήση του σκόρδου μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. Για να απαλλαγείτε από την έντονη μυρωδιά και την ελαφριά αίσθηση καύσου, προσθέστε μέλι μαζί με το σκόρδο. Το μέλι θα εργαστεί επίσης ως φυσικό conditioner για τα μαλλιά σας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share