Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε πριν φτιάξετε μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού

Πότε και πως πρέπει να χρησιμοποιείτε τα ασπράδια αυγών

13 Νοεμβρίου 2020 14:28
Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε πριν φτιάξετε μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αρκετοί έχουν συναντήσει πολλές συνταγές για μάσκες ομορφιάς στο διαδίκτυο για να τις φτιάξετε μόνοι σας οι οποίες περιλαμβάνουν ασπράδι αυγού για αυτό και δείτε μία ακόμη η οποία βοηθάει στο να συσφίξει το προγούλι του προχώπου.

Συγκεκριμένα πολλοί ισχυρίζονται πως όταν τα ασπράδια αυγών στεγνώνουν στο δέρμα μας παρέχοντας μια αίσθηση σύσφιξης, την οποία ορισμένοι συνδέουν με το σφίξιμο του δέρματος ή τη συρρίκνωση των πόρων. Επίσης τα ασπράδια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και λυσοζύμη, ένα ένζυμο με αντιμικροβιακές ιδιότητες, που τα καθιστά μια ευεργετική θεραπεία κατά της ακμής.

Και τα οφέλη τους δεν σταματούν εδώ καθώς μας βοηθούν να απομακρύνουμε το σμήγμα και τη λιπαρότητα από τους πόρους της επιδερμίδας μας, καθώς λειτουργούν ως προσωρινός σταθεροποιητής της. Ωστόσο, πριν πάτε να κάνετε μια εξόρμηση στην αυγοθήκη του ψυγείου σας για να φτιάξετε μια αναζωογονητική μάσκα προσώπου, χρειάζεται να γνωρίζετε καλά πώς και πότε πρέπει να τα χρησιμοποιείτε.

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την μάσκα προσώπου από ασπράδι αυγού.

Οι πιθανοί κίνδυνοι από τη χρήση μάσκας προσώπου με ασπράδι αυγού

Το ότι οι γονείς σας δεν σας άφηναν μικρή να τρώτε ωμές ζύμες μπισκότων, το μείγμα από το κέικ που μόλις είχες χτυπήσει στο μίξερ αλλά και άλλους χυλούς που περιείχαν ωμά αυγά, δεν ήταν τυχαίος. Σε αντίθεση με την δελεαστική γεύση της ζύμης, η εφαρμογή άψητων αυγών στο πρόσωπό σου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δυσάρεστη περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, χάρη σε αυτό το ενοχλητικό παθογόνο βακτήριο: ναι, τη σαλμονέλα. Η σαλμονέλα μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό σου εάν καταπιείς κατά λάθος το αυγό (ή μια άψητη ζύμη που περιέχει αυγό) και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Και δεν είναι καθόλου σπάνια μια δυσάρεστη επιπλοκή, ειδικά για όσους είναι αλλεργικοί ή ευαίσθητοι στα αυγά. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να έχουν αρνητική αντίδραση κατά την εφαρμογή του αυγού στο δέρμα τους με την δημιουργία εξανθημάτων και ερυθρότητας.

Εάν παρολ' αυτά είσαι αποφασισμένη να δοκιμάσεις μια μάσκα προσώπου με ασπράδια αυγών, κάντε τουλάχιστον μια δοκιμή πριν ώστε να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις καμία αρνητική αντίδραση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share