Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έχετε προγούλι κάτω από το σαγόνι; Σπιτική μάσκα σύσφιξης για να το εξαφανίσετε με 3 απλά υλικά

Απλά και γρήγορα

26 Μαρτίου 2020 19:29
Έχετε προγούλι κάτω από το σαγόνι; Σπιτική μάσκα σύσφιξης για να το εξαφανίσετε με 3 απλά υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλεια μάσκα σύσφιξης: Το δέρμα κάτω από το λαιμό αποτελεί μία προβληματική περιοχή. Αυτό, συμβαίνει κυρίως για τις γυναίκες, οι οποίες θέλουν πάντοτε να είναι άψογες ως προς την εξωτερική εμφάνισή τους. Εκείνο το σημείο του λαιμού, αποτελεί ένα σημείο, το οποίο «κρεμά» σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν θέλετε να πάρετε και μερικές ιδέες ακόμη, ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη θαυματουργή μάσκα με ρόδι, γιαούρτι και μέλι!

Έτσι, στη συγκεκριμένη περιοχή δημιουργείται, το προγούλι. Σε περίπτωση που θέλετε να αντιμετωπίσετε δραστικά, το συγκεκριμένο πρόβλημα, καλό θα ήταν να μην στραφείτε σε επεμβάσεις, με νυστέρι. Δηλαδή, να μην πραγματοποιήσετε κάποια χειρουργική επέμβαση.

Μπορείτε να δείτε πως με τελείως φυσικό τρόπο, μπορείτε να πετύχετε σύσφιξη στη συγκεκριμένη περιοχή. Έτσι, μπορείτε να πείτε «αντίο» για πάντα στο προγούλι σας. Συγκεκριμένα, μπορείτε να προχωρήσετε στο φτιάξιμο της ακόλουθης μάσκας, η οποία δύναται να φτιαχτεί, με ντομάτα και γλυκερίνη. Έτσι, μπορείτε να κάνετε μόνη σας, ένα φυσικό lifting.

Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της

  • Σταγόνες γλυκερίνης
  • Φρέσκος πολτός ντομάτας
  • Γάζα
  • Ανακάτεψε λίγες σταγόνες γλυκερίνης, με φρέσκο πολτό ντομάτας.
  • Βύθισε τη γάζα ή μια πετσέτα στον πολτό.
  • Άπλωσε τη γάζα ή την πετσέτα που βύθισες στον πολτό στο πρόσωπο, κάτω από το πηγούνι και στο λαιμό σου.
  • Κράτα την για δέκα λεπτά.
  • Ξέπλυνε με κρύο νερό.

Δείτε το απίστευτο που συμβαίνει στο σώμα μας αν πίνουμε κάθε πρωί ζεστό νερό με κουρκουμά

Πλέον είναι γνωστά τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία μας που δεν ξέρεις από ποιο να ξεκινήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να υπάρχει στην καθημερινή διατροφή μας και οι λόγοι είναι περισσότεροι απ’ότι νομίζεις.

Ο Κουρκουμάς έχει πολλές ονομασίες, όπως κουρκούμη, κιτρινόριζα, χρυσόριζα. Είναι η αστραφτερή κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το θρυμματισμό του ξερού κοτσανιού του φυτού curcuma longa – τροπικός πολυετής θάμνος που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας και τον συναντάμε κυρίως στην Ινδία και την Ινδονησία.

Ιστορία και Παράδοση

Η κουρκούμη θεωρείται ιερό φυτό στις χώρες αυτές ιδιαίτερα στην Ινδία όπου για μεγάλο διάστημα κατείχε σημαντική θέση στην κοινωνική, πολιτιστική και θεραπευτική παράδοση. Επίσης κατέχει διακεκριμένη θέση στην ινδική ιατρική παράδοση, την Αγιουβέρδα μια και θεωρείται τροφή με ιδιότητες που καθαρίζουν τον οργανισμό και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πεπτικών ανωμαλιών, πυρετού, φλεγμονών, αρθρίτιδας, ηπατικών νόσων. Η κουρκούμη χρησιμοποιείται και στην κινέζικη και τη θιβετιανή παραδοσιακή ιατρική.

Στην αρχαιότητα οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την κουρκούμη για να βάφουν τα ρούχα τους κίτρινα, ενώ οι βαφείς του μεσαίωνα τη αναμείγνυαν με το λουλακί (βαθύ γαλάζιο) για να εξασφαλίσουν μια όμορφη πράσινη απόχρωση. Σήμερα η κουρκούμη – κρυμμένη πίσω από τον κωδικό “Ε100″ χρησιμεύει ως για να δίνει στη μουστάρδα το κίτρινο της χρώμα.

Η λατινική ονομασία του φυτού κουρκούμη, curcuma longa, προέρχεται από την αραβική λέξη kurkum που σημαίνει σαφράν- κρόκος. Η κουρκούμη είναι επίσης γνωστή ως ινδικό σαφράν ή κίτρινη πιπερόριζα στα κινέζικα. Η λέξη turmeric που χρησιμοποιείται στα αγγλικά για την καυρκούμη προέρχεται από τον παλιό απαρχαιωμένο γαλλικό όρο terre – merite, ο οποιός προέρχεται με τη σειρά του από τον λατινικό όρο terra merita, δηλαδή “αξιέπαινη γη” πιθανόν επειδή η αλεσμένη κουρκούμη μοιάζει με πολύτιμες ορυκτές χρωστικές ουσίες όμοιες με την ώχρα.

Η κουρκούμη δεν πρέπει να συγχέεται με το κάρυ το οποίο δεν αποτελεί ξεχωριστό καρύκευμα αλλά είναι μείγμα που παρασκευάζεται από 20-30% κουρκούμη αναμειγμένη με κόλιαντρο,κύμινο κάρδαμο και διάφορα είδη πιπεριών.

Ο κουρκουμάς, είναι η φυσική κορτιζόνη χωρίς τις παρενέργειες της. Περιέχει τους φυσικούς αναστολείς COX-2 οι οποίοι, περιέχονται και στα φαρμακευτικά παυσίπονα, που συστήνονται κατά του πόνου.

Οι Θεραπευτικές ιδιότητες της κουρκούμης

– Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση

– Όταν συνδυάζεται με κουνουπίδι προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη

– Μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση μεταστάσεων σε πολλές μορφές καρκίνου

– Ελαττώνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος σε διαβητικούς

– Διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη αυτής της κορτιζόνης

– Προκαλεί υποχώρηση συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

– Μειώνει τον κίνδυνο της παιδικής λευχαιμίας

– Βοηθάει στην πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων

– Φάρμακο εξπρές κατά της καταρροής και του φλέγματος

– Προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες

– Κατά της αναιμίας

– Κατά της διάρροιας

– Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τραυμάτων, καθώς επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης

– Χρησιμοποιείται και στην κοσμετολογία για την αντιμετώπιση του αποχρωματισμού του δέρματος και τα σημάδια της ακμής

Ο κουρκουμάς είναι εξίσου αποτελεσματικός με ισχυρά φάρμακα

Η κουρκούμη είναι ένα φυτό για το οποίο έχουν γίνει πολλές έρευνες. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες και τα συστατικά (κυρίως η κουρκουμίνη) της έχουν αποτελέσει αντικείμενο για πάνω από 5600 δημοσιευμένες κατόπιν ομότιμης αναθεώρησης βιοϊατρικές μελέτες. Στην πραγματικότητα, το 5ετες μας ερευνητικό έργο σχετικά με αυτό το ιερό φυτό αποκάλυψε πάνω από 600 πιθανές προληπτικές και θεραπευτικές χρήσεις, καθώς και 175 ξεχωριστά ευεργετικά αποτελέσματα.

Με δεδομένο τον τεράστιο αριθμό ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί για το συγκεκριμένο μπαχαρικό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός μελετών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μπορεί να συγκριθεί με διάφορα συμβατικά φάρμακα, όπως τα παρακάτω:

  • Lipitor / ατορβαστατίνη (φάρμακα κατά της χοληστερίνης)
  • Κορτικοστεροειδή (στεροειδή φάρμακα)
  • Prozac / φλουοξετίνη και ιμιπραμίνη (αντικαταθλιπτικά)
  • Ασπιρίνη (αραιωτικό αίματος)
  • Αντιφλεγμονώδη φάρμακα
  • Οξαλιπλατίνη (φάρμακο χημειοθεραπείας)
  • Μετφορμίνη (φάρμακο κατά του διαβήτη)

Η Κουρκουμίνη «σβήνει» τις κακές αναμνήσεις

Ομάδα ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης εκπαίδευσε ομάδα ποντικών ώστε να φοβούνται όταν ακούνε έναν συγκεκριμένο ήχο. Οι ειδικοί υπέθεσαν ότι τα πειραματόζωα στο άκουσμα του ήχου θα «πάγωναν». Έτσι λοιπόν, ώρες αργότερα όταν οι αρουραίοι άκουσαν τον συγκεκριμένο ήχο, όντως φοβήθηκαν. Εκείνα όμως που προηγουμένως είχαν καταναλώσει τροφή πλούσια σε κουρκουμίνη δεν φοβήθηκαν, πράγμα που σημαίνει ότι η δυσάρεστη ανάμνηση είχε διαγραφεί από τον εγκέφαλό τους.

''Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι τα άτομα που υποφέρουν από μετα-τραυματικό στρες και άλλες ψυχικές διαταραχές στις οποίες εμπεριέχονται και οι κακές αναμνήσεις, ενδεχομένως να επωφεληθούν από μια διατροφή πλούσια σε κουρκουμίνη''

Μια συνταγή που είναι ''βόμβα'' υγείας είναι και ο κουρκουμάς με το μέλι!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share