Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτές τις 10+1 αρρώστιες θεραπεύει η μαγειρική σόδα - Η 5η δε μας περνούσε από τον νου

Φοβερά αποτελέσματα

25 Οκτωβρίου 2020 10:46
Αυτές τις 10+1 αρρώστιες θεραπεύει η μαγειρική σόδα - Η 5η δε μας περνούσε από τον νου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαγειρική σόδα έχει αποδειχθεί ένα… θαυματουργό υλικό, με την ίδια να είναι ικανή να βοηθήσει στη θεραπεία από 11 αρρώστιες, που σχετίζονται με το δέρμα, ενώ η πέμπτη που θα δείτε, δεν περνούσε από τον νου μας.

Αν και θέλει προσοχή στη χρήση της, καθώς δεν είναι κατάλληλη για όλες τις περιπτώσεις, η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων ποικίλων δερματικών παθήσεων, ενώ βοηθά και στον πόνο στην κοιλιά.

Δείτε 11 από αυτές παρακάτω

1. Ακμή

Αν και δεν πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε στο πρόσωπό σας, η μαγειρική σόδα μπορεί να σας βοηθήσει να καταπραΰνετε τυχόν σημάδια ακμής στην πλάτη και τους ώμους. Φτιάξτε μια πάστα από σόδα και νερό, εφαρμόστε την πάνω στα πάσχοντα σημεία για 15 λεπτά και ξεβγάλτε.

2. Έκζεμα

Αν και δεν αποτελεί θεραπεία για το έκζεμα, η σόδα βοηθά στην μείωση της φαγούρας που αυτό προκαλεί. Προσθέστε 1/4 της κούπας του τσαγιού σόδα σ’ ένα αφρόλουτρο με χλιαρό (όχι καυτό) νερό και μουλιάστε για περίπου 10 με 15 λεπτά. Σκουπιστείτε απαλά με μια πετσέτα και ενυδατώστε κατάλληλα το δέρμα σας αφού τελειώσετε.

3. Ψωρίαση

Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι η θεραπεία με αλοιφή από σόδα δεν είναι αποτελεσματική στην ψωρίαση, ωστόσο κάποιοι ασθενείς ισχυρίζονται ότι το μπάνιο με σόδα και αλεύρι βρώμης τους ανακουφίζει από τον ερεθισμό και τη φαγούρα.

4. Ανεμοβλογιά

Το μπάνιο σε μαγειρική σόδα και βρώμη είναι ωφέλιμο και για την μείωση της ερυθρότητας και της φαγούρας που προκαλεί η ανεμοβλογιά. Ρίξτε ένα φλιτζάνι από το κάθε υλικό σε χλιαρό νερό και μείνετε μέσα για 20 λεπτά.

5. Αιμορροΐδες

Η σόδα προφανώς δεν αρκεί για να θεραπεύσει τις αιμορροΐδες, αλλά το μπάνιο σε σόδα (όπως και στην περίπτωση του εκζέματος) ανακουφίζει από τον πόνο και τη φλεγμονή που αυτές προκαλούν.

6. Τσιμπήματα κουνουπιών

Για να ανακουφιστείτε από το τσούξιμο και τη φαγούρα που προκαλούν τα τσιμπήματα από κουνούπια, φτιάξτε μια αλοιφή από 1 κουτάλι της σούπας σόδας και νερό και αφήστε την να δράσει 10 λεπτά πάνω σε κάθε τσίμπημα, πριν την ξεβγάλετε.

7. Τσιμπήματα από μέλισσα

Το δηλητήριο της μέλισσας περιέχει οξύ. Η σόδα είναι βάση, και εξουδετερώνει το δηλητήριο και τον πόνο που προκαλεί. Προσοχή: θα πρέπει να ξέρετε μετά βεβαιότητας ότι αυτό που σας τσίμπησε ήταν μέλισσα. Το δηλητήριο της σφήκας περιέχει βάση και η ανάμειξή του με σόδα μόνο ανακούφιση δεν θα σας φέρει!

8. Επαφή με δηλητηριώδη κισσό

Αν έρθετε σε επαφή με τα φύλλα του κισσού, οι φήμες λένε ότι ένα 15λεπτο μπάνιο σε χλιαρό νερό και σόδα θα απαλύνει τα συμπτώματα της ερυθρότητας και της φιγούρας που ο κισσός προκαλεί.

9. Μυκητιάσεις

Οι δερματοπάθειες που προκαλούνται από μύκητες, όπως η μυκητίαση των νυχιών, έχει αποδειχθεί ότι περιορίζονται με το μούλιασμα της πάσχουσας περιοχής σε διάλυμα από νερό και σόδα.

10. Καντιντίαση

Η καντιντίαση είναι η μόλυνση του δέρματος από τον ζυμομύκητα και καθώς πρόκειται για μύκητα, εικάζεται ότι τα συμπτώματα της καντιντίασης καταπραΰνονται επίσης μέσω του μπάνιου σε μαγειρική σόδα. Αφού ολοκληρώσετε το μπάνιο σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπιστεί καλά.

11. Αφαίρεση τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα

Συμβαίνει συχνά, και οι κύστες που δημιουργούνται από μια τρίχα που μεγαλώνει μέσα στο δέρμα μπορούν να είναι επώδυνες. Κάντε απαλή, κυκλική απολέπιση της περιοχής με σόδα και λίγο νερό για να αφαιρέσετε πιο εύκολα την τρίχα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share