Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

7 διατάσεις ενός λεπτού που θα αλλάξουν τη φυσική σας κατάσταση

Δοκιμάστε τις!

25 Σεπτεμβρίου 2020 11:19
7 διατάσεις ενός λεπτού που θα αλλάξουν τη φυσική σας κατάσταση
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Μια από τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής, αλλά και της υπερβολικής άσκησης, είναι οι πόνοι στην πλάτη. Βρήκαμε λοιπόν 7 ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε όχι μόνο το αίσθημα της ακαμψίας αλλά και τους πόνους! Αν πάλι ανήκετε σε αυτούς που αγαπούν τη γυμναστική, δείτε εδώ το βίντεο ενός personal trainer που έχει γίνει viral.

1. Ξαπλώστε στο πάτωμα και κρατήστε τεντωμένο κάθε πόδι εναλλάξ για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 2 φορές για κάθε πόδι.

διατάσεις πόδι

2. Τραβήξτε το λυγισμένο πόδι σας προς το στήθoς, προσπαθώντας όμως να μη σηκωθεί η λεκάνη. Θα πρέπει δηλαδή να νιώθετε δύο αντίθετες δυνάμεις: εσείς θα τραβάτε το πόδι και ταυτόχρονα η «ουρίτσα» θα τραβάει προς το πάτωμα. Κρατήστε για 20 δευτερόλεπτα.

διατάσεις γόνατο

3. Στρίψτε τη σπονδυλική σας στήλη κρατώντας αυτή τη στάση για 20 δευτερόλεπτα πριν γυρίσετε προς την αντίθετη πλευρά κρατώντας το άλλο γόνατο. Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε, αλλά μη το παρακάνετε!

4. Ξαπλώστε και τοποθετήστε το δεξί σας αστράγαλο στο αριστερό σας γόνατο, πιέζοντας (ελαφρά) όμως το δεξί γόνατο ώστε να σχηματίζει «τραπεζάκι». Πάρτε ανάσα και στην εκπνοή ανασηκώστε τον κορμό σας ελαφρά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και αλλάξτε.

διατάσεις πλάι

5. Διατάσεις: πρέπει να προσέξετε ώστε το γόνατο του ποδιού στο οποίο στηρίζεστε να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το πέλμα σας. Ρίξτε απαλά τη μέση σας προς τα κάτω, αφήνοντας το πίσω πόδι να γλιστρήσει προς τα πίσω, μέχρι το σημείο που αντέχετε. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και αλλάξτε.

διατάσεις κάθισμα

6. Ξαπλώστε όπως στην παρακάτω εικόνα και προσπαθήστε να τραβήξετε το πόδι σας μέχρι να ακουμπήσει τους γλουτούς. Αν δεν αντέχετε, μη το παρακάνετε! Μέχρι εκεί που νιώθετε τη διάταση, αλλά δεν πονάτε. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και αλλάξτε.

7. Η απόλυτη διάταση για την πλάτη. Μείνετε για 30 δευτερόλεπτα σε αυτή τη στάση:

Και στη συνέχεια δοκιμάστε αυτό μένοντας σε κάθε πλευρά για 10 δευτερόλεπτα.

διατάσεις πλάτη

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share