Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Έπινε κάθε πρωί ένα κουτάλι ελαιόλαδο και απαλλάχτηκε από κάτι βασανιστικό

Θαυματουργό!

23 Σεπτεμβρίου 2020 17:14
Έπινε κάθε πρωί ένα κουτάλι ελαιόλαδο και απαλλάχτηκε από κάτι βασανιστικό
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας που αφορά άτομα κάθε ηλικίας. Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε όμως χωρίς τη χρήση κάποιου φαρμάκου; Η λύση βρίσκεται στο θαυματουργό ελαιόλαδο και δεν είναι η μόνη, δείτε τι θα συμβεί αν τρίψετε με ελαιόλαδο τις βλεφαρίδες σας.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Renal Nutrition το ελαιόλαδο είναι εξίσου αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα με το παραφινέλαιο.

Το πλεονέκτημα είναι πως το ελαιόλαδο είναι γενικά ασφαλές και υγιεινό – τα λιπαρά που περιέχει λειαίνουν το εσωτερικό του εντέρου και διεκολύνουν τη διέλευση των κοπράνων. Επίσης, βοηθά τα κόπρανα να απορροφήσουν περισσότερο νερό, κάτι που επίσης διευκολύνει την αφόδευση.

Η λήψη ωστόσο μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που προαναφέρθηκε μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην κοιλιά και σε διάρροια, και καλό είναι να αποφεύγεται.

Μην το χρησιμοποιήσετε σε παιδιά και σε βρέφη. Για την ανακούφιση της δυσκοιλιόητας στα βρέφη, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει τη χορήγησης μικρής ποσότητας χυμού μήλου ή αχλαδιού ή πουρέ από δαμάσκηνα. Για τα μικρά παιδιά, η λύση είναι η ένταξη στο διαιτολόγιο του παιδιού περισσότερων τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες.

ελαιόλαδο δυσκοιλιότητα

Η χρήση ελαίων για την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας δεν είναι κάτι νέο. Εδώ και πολλά χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί το καστορέλαιο ως καθαρκτικό. Βέβαια, το καστορέλαιο έχει διαφορετικό τρόπο δράσης και είναι πολύ πιο “επιθετικό”- προκαλεί συσπάσεις στους μύες του εντέρου και έτσι ενεργοποιεί τη κίνησή του.

Τι είναι δυσκοιλιότητα;

Παρόλο που πολλοί μπορεί να θεωρήσουν ότι πάσχουν από δυσκοιλιότητα επειδή δεν πηγαίνουν στην τουαλέτα κάθε μέρα, ο ορισμός της δυσκοιλιότητας διαφέρει.

Δυσκοίλιος είναι ο άνθρωπος που έχει λιγότερες από τρεις κενώσεις την εβδομάδα, αν και ο ορισμός αυτός ποικίλλει κατά περίπτωση, αφού στην κατηγορία της δυσκοιλιότητας ανήκει και η ατελής κένωση. Πρόκειται δηλ. είτε για αποβολή μικρής ποσότητας κοπράνων και κατακράτησης μέρους αυτών στο παχύ έντερο, είτε τα κόπρανα που αποβάλλονται είναι ξηρά και σκληρά, εξαιτίας της μεγάλης τους παραμονής στο εσωτερικό του παχέος εντέρου.

Τα ταξίδια, η αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας, αλλά και ορισμένες τροφές είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα αίτια της δυσκοιλιότητας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share