Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Απάτη με προϊόν που πλασάρεται σαν φάρμακο κατά της κόπωσης

Τι αναφέρει ο οργανισμός;

18 Σεπτεμβρίου 2020 15:48
Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Απάτη με προϊόν που πλασάρεται σαν φάρμακο κατά της κόπωσης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το συναγερμό σημαίνει για ακόμη μια φορά ο ΕΟΦ, με τον οργανισμό να τονίζει πως υπάρχει απάτη με προϊόν κατά της κώφωσης.

Ο ΕΟΦ, συγκεκριμένα, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος MULTILAN ACTIVE NEW.

Ο Οργανισμός αναφέρει ότι το προϊόν, ενώ παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο όμως δεν έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ, διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο κατά της κώφωσης, ενώ πρόσφατα είχε αναφερθεί σε άλλο συμπλήρωμα.

Το MULTILAN ACTIVE NEW διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του δεν έχει έδρα στην Ελλάδα, σημειώνει ο ΕΟΦ. Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το MULTILAN ACTIVE NEW, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

ΕΟΦ: Ανακαλεί ακατάλληλο αντισηπτικό (photo)

Σε απαγόρευση της διακίνησης και διάθεσης αντισηπτικού τζελ, ως ακατάλληλου για χρήση, προχώρησε ο ΕΟΦ. Όπως αποδείχθηκε κατά την ανάλυση δείγματος, το σκεύασμα δεν περιέχει την ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που αναγράφεται στη συσκευασία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση της διακίνησης και διάθεσης του εν λόγω προϊόντος καθώς όχι μόνο δεν περιέχεται η αντισηπτική ουσία στην ποσότητα που αναγράφεται, αλλά και δεν έχει λάβει από τον ΕΟΦ την ειδική άδεια που απαιτείται για τη διακίνηση αντιβακτηριακών προϊόντων.

Πρόκειται για το BLU DROP CLINICAL SKIN HANDCLEANSE GEL το οποίο διακινεί η εταιρεία ΚΑΠΑ ΛΑΜΔΑ ΩΜΕΓΑ ΜΟΝ. ΕΠΕ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ: "Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη. Συγχρόνως προωθείται ως βιοκτόνο π.χ. Λευκός Σταυρός επί της συσκευασίας, χαρακτηρισμός antibacterial gel,ισχυρισμούς κατά των Ιών χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από τον ΕΟΦ όπως ορίζεται από τον ΕΕ Κανονισμό 528 2012. Η εταιρεία οφείλει στην άμεση απόσυρση του προϊόντος", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share