Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Τα απίστευτα οφέλη του γιαουρτιού που αγνοούσαμε - Προστατεύει μέχρι και από...

Εντάξτε το στη διατροφή σας!

28 Αυγούστου 2020 21:06
Τα απίστευτα οφέλη του γιαουρτιού που αγνοούσαμε - Προστατεύει μέχρι και από...
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Η κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού εβδομαδιαίως συμβάλλει σε μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών αδενωμάτων στο έντερο, σύμφωνα με μια αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τα δεδομένα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο γαστρεντερολογικό περιοδικό "Gut", δείχνουν ότι η θετική επίδραση του γιαουρτιού είναι ακόμη εντονότερη για τα μορφώματα (πολύποδες) που είναι πιο πιθανό να εξελιχθούν σε καρκίνους.

γιαούρτι οφέλη

Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει τα θετικά αποτελέσματα του γιαουρτιού -δείτε εδώ μια δίαιτα που μπορείτε να κάνετε- στην ανάπτυξη καρκίνου, ενώ η νέα μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ γιαουρτιού και προκαρκινικών αδενωμάτων.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξέτασαν τη διατροφή και την ανάπτυξη αδενωμάτων σε 32.606 άνδρες και 55.743 γυναίκες που παρακολουθήθηκαν από το 1986 έως το 2012.

Τρώτε γιαούρτι με φρούτα; Σταματήστε το αμέσως!

Το γιαούρτι είναι το νούμερο ένα τρόφιμο που προτείνουν όλοι οι διατροφολόγοι όταν βρίσκεσαι σε διαδικασία δίαιτας μιας και είναι πλούσιο σε ασβέστιο, προβιοτικά και σε χορταίνει, δείτε εδώ τι θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε καθημερινά ένα γιαούρτι.

Γιατί όμως ο συνδυασμός που όλοι προτιμούμε δεν είναι τελικά και τόσο υγιεινός απ' ότι νομίζαμε; Ο λόγος φυσικά για το συνδυασμό γιαουρτιού με φρούτα.

γιαούρτι φρούτα

Τα φρούτα περνούν γρήγορα μέσα από το στομάχι και χωνεύονται στα έντερα. Όταν συνδυάζετε φρούτα με τρόφιμα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν - όπως το κρέας, τα σιτηρά, ακόμη και τα φρούτα χαμηλής περιεκτικότητας σε νερό όπως οι μπανάνες, τα αποξηραμένα φρούτα και τα αβοκάντο - παραμένουν πολύ περισσότερο στο στομάχι και αρχίζουν να ζυμώνονται γιατί πραγματικά λειτουργούν σαν ένα σάκχαρο. Α

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα φρούτα πρέπει να τρώγονται μόνα τους.

Σας έληξε το γιαούρτι; Μπορείτε να το φάτε και δύο εβδομάδες μετά αν...

Το γιαούρτι είναι ένα γεύμα εύκολο, γρήγορο και υγιεινό, έστω κι αν ακόμη και στην περίπτωση που το συνδυάζουμε με ένα άλλο υλικό, δε μας... τρελαίνει η ιδέα του να το καταναλώσουμε, με αποτέλεσμα αυτό να λήξει.

Στο Athensmagazine.gr, όμως, θα θέλαμε να σας πούμε πως μπορείτε να το φάτε και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Μπορεί να σας ακούγεται επικίνδυνο, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση υπό ορισμένες προϋποθέσεις, ενώ δε θα πιστεύετε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας αν τρώτε ένα την ημέρα.

Σας έληξε το γιαούρτι; Μπορείτε να το φάτε και δύο εβδομάδες μετά αν...

Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως το γιαούρτι αν δεν έχει ανοιχτεί δεν λήγει την ημερομηνία που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Μπορείτε να το φάτε και μια και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης αρκεί να μην μυρίζει και να μην έχει πιάσει μούχλα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share