Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε ένα γιαούρτι την ημέρα - Δεν θα πιστεύετε ότι...

Το γνωρίζατε;

17 Αυγούστου 2020 14:50
Αυτό θα συμβεί στον οργανισμό σας αν τρώτε ένα γιαούρτι την ημέρα - Δεν θα πιστεύετε ότι...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί αν συμβεί στο σώμα και στον οργανισμό σας, αν αρχίσετε να καταναλώνετε καθημερινά από ένα γιαούρτι;Σας έχουμε την απάντηση!

Το πρώτο βήμα για μια υγιεινή διατροφή είναι μια ισορροπημένη ποικιλία τροφών κι όλοι πρέπει πάντα να ξεκινούν από αυτό. Ειδικά για τις γυναίκες, όμως, κάποιες τροφές θωρακίζουν την υγεία απέναντι στην οστεοπόρωση, τον καρκίνο του μαστού, τις καρδιαγγειακές παθήσεις, τις εξάψεις κ.ο.κ. Η παρακάτω διατροφή είναι ευεργετική, και εδώ μπορείτε να δείτε και μια ακόμα δίαιτα που το εμπεριέχει.

Πηχτό και κρεμώδες, το ελληνικό γιαούρτι προσφέρει στον οργανισμό τη διπλάσια ποσότητα πρωτεΐνης σε σχέση με τα περισσότερα γιαούρτια και πολύ λιγότερη ζάχαρη.

Τα χαμηλότερα επίπεδα υδατανθράκων (7 γραμμάρια αντί για 25 γραμμάρια στο γιαούρτι με φρούτα), βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου του αίματος, η πρωτεΐνη , όμως, είναι το σημαντικό πλεονέκτημα για τις γυναίκες, αφού οι περισσότερες δεν ξέρουν ούτε πόσο καταναλώνουν, ούτε πόσο θα έπρεπε.

Οι έρευνες δείχνουν ότι καταναλώνοντας υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης (το 30% των θερμίδων) βοηθά τις γυναίκες με την απώλεια βάρους, τη διατήρηση του μυϊκού ιστού και την καλύτερη γήρανση.

Η σωστή δόση: Το Ινστιτούτο Ιατρικής προτείνει 0,8 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό βάρους ή 48 γραμμάρια για μια μέση γυναίκα 60 κιλών.

Έτρωγε κάθε βράδυ ένα μπολάκι ρύζι με γιαούρτι και χάρισε στον οργανισμό της κάτι μοναδικό

Πες μου ποιο είναι το πρώτο τρόφιμο που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη δίαιτα. Ναι, ναι! Καλά το μάντεψες, το γιαούρτι είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας σε ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος. Και ξέρεις κάτι; Αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού πρόκειται για το ιδανικό γαλακτοκομικό ώστε να κάψεις θερμίδες και να βοηθήσεις το μεταβολισμό σου να λειτουργήσει σωστά. Εξάλλου, υπάρχει και η δίαιτα η οποία αποκαλείτε "του γιαουρτιού", δείτε την εδώ.

Δεν είναι λίγα όμως τα βράδια που ένα και μόνο γιαουρτάκι δεν μας φτάνει και θέλουμε και κάτι παραπάνω. Μη βιαστείς να παραγγείλεις ότι λιπαρό σου έρθει στο μυαλό. Ο καλύτερος συνδυασμός που έχεις να κάνεις είναι να συνδυάσεις το γιαούρτι σου με ρύζι. Και να είσαι σίγουρη πως και θα χορτάσεις και θα έχεις φάει κάτι νόστιμο με ελάχιστες θερμίδες.

Το ρύζι είναι ιδανικός συνδυασμός υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ενώ μαζί με το γιαούρτι αποτελεί ένα πλήρες, αλλά και πολύ εύπεπτο γεύμα. Ιδιαίτερα θρεπτικό είναι το καστανό ρύζι που περιέχει περισσότερο σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φωσφόρο. Ένα αρκετά δροσιστικό φαγητό ιδιαίτερα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Βράστε ½ φλιτζάνι ρύζι και αφού κρυώσει ρίξτε από πάνω ένα κεσεδάκι γιαούρτι 2%. Είναι πολύ καλή ιδέα για βραδινό γεύμα, αλλά και ένα ελαφρύ μεσημεριανό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share