Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Κρατάτε τα αυγά στο ψυγείο σας πάνω από μια βδομάδα; Τότε κινδυνεύετε από...

Προσοχή!

17 Αυγούστου 2020 12:24
Κρατάτε τα αυγά στο ψυγείο σας πάνω από μια βδομάδα; Τότε κινδυνεύετε από...
Από Νάντια Ξυθάλη Τσουκνάκη

Όταν πρόκειται για υγιεινά σνακ γεμάτα πρωτεΐνες, υπάρχει λόγος που τα σφιχτά βραστά αυγά είναι τόσο δημοφιλή: αυτές οι νόστιμες μπουκιές δεν είναι μόνο γεμάτες με πρωτεΐνες αλλά επίσης μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους. Πριν όμως μπούμε στη διαδικασία αποθήκευσης και συντήρησης, δείτε εδώ το μυστικό για να μην σας σπάσουν ποτέ ξανά τα αυγά κατά το βράσιμο.

Μπορείτε να τα κόψετε σε μια σαλάτα, να τα απολαύσετε παρέα με ένα αβοκάντο και γενικότερα να τα φάτε όπως σας αρέσει. Ζεστά ή κρύα. Εκτός από το Πάσχα, υπάρχουν αρκετοί που λατρεύουν τα αβγά και τα βράζουν στην αρχή της εβδομάδας ώστε να τα έχουν έτοιμα, όποτε τα χρειαστούν.

Πόσο όμως μπορεί να κρατήσει κανείς ένα σφιχτό βρασμένο αβγό στο ψυγείο του;

Τα άσχημα νέα είναι ότι δεν πρέπει να τα κρατάμε αρκετά στο ψυγείο. Μάλιστα η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από τον τρόπο που τα αποθηκεύει κανείς.

αυγά ψυγείο

Σύμφωνα λοιπόν με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), U.S. Food & Drug Administration, τα αυγά θα πρέπει να να βρίσκονται στο ψυγείο και σε θερμοκρασία 4,4 βαθμούς Κελσίου για να εξασφαλίστε την καλύτερη ποιότητα και ασφάλεια.

Είτε είναι ξεφλουδισμένα είτε ακόμα στο κέλυφος, τα σφιχτά βραστά αυγά που αποθηκεύονται σωστά στο ψυγείο πρέπει να καταναλώνονται εντός μίας εβδομάδας μετά το μαγείρεμά τους.

Όσο για την αποθήκευσή τους; Θα πρέπει να τοποθετούνται σε δοχεία πριν μπουν στο ψυγείο και αν κάποιος σχεδιάζει να τα πάρει μαζί του (στο γραφείο ή το πικ νικ για παράδειγμα) θα πρέπει να τα μεταφέρει με παγοκύστες τζελ ή ισοθερμική τσάντα. Επίσης, δεν πρέπει να τα ξεφλουδίζετε. Αν θέλετε να είναι ακόμη περισσότερο φρέσκα, καθαρίστε τα λίγο πριν τα φάτε.

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να φάτε τα αυγά σας

Είναι ευρέως γνωστό πως το αυγά είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές. Ουσιαστικά, είναι μια τροφή με λίγες σε θερμίδες αλλά πολλά θρεπτικά συστατικά. Ποιος είναι όμως ο καταλληλότερος τρόπος για να τα μαγειρέψουμε και να "απορροφήσουμε" όσο το δυνατόν περισσότερες βιταμίνες και ενέργεια;

Στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο αυγό έχει περίπου 72 θερμίδες, 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και μια μεγάλη ποικιλία σημαντικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών.

Επιλέγοντας λοιπόν την κατανάλωση ενός αυγού κάθε πρωί, δεν ενισχύουμε μόνο τον οργανισμό μας με πολύτιμες ενώσεις που τον βοηθούν να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ημέρας, αλλά βοηθούμε και στην σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού και πεπτικού συστήματος και φυσικά στην διατήρηση φυσιολογικού βάρους. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε και κατά το σερβίρισμα αλλά και τον τρόπο κατανάλωσης εκτός από τον τρόπο μαγειρέματος, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να βάζετε αλάτι στα αυγά σας.

Άλλοι προτιμούν να τα μαγειρεύουν με λάδι, άλλοι με βούτυρο. Αλλά το μόνο πράγμα που μπορεί να σου εγγυηθεί γρήγορη και αποτελεσματική απώλεια βάρους είναι το λάδι καρύδας!

αυγά

Μάλιστα, μπορεί να τα κάνει πιο γευστικά χωρίς να προσθέσει λίπος ή θερμίδες! Το λάδι καρύδας περιέχει καλά λίπη που ενισχύουν το μεταβολισμό σου έως και 5%. Με το να συμπεριλάβεις το λάδι καρύδας στην διατροφή σου μπορείς να επιταχύνεις την καύση λίπους αλλά και να μειώσεις το αίσθημα της πείνας.

Και από όλες τις επιλογές που έχεις για τα αυγά, προτίμησε να φτιάξεις μια ομελέτα, αυτό συνιστούν οι ειδικοί! Η ομελέτα είναι το ιδανικό πρωινό όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος, καθώς περιέχει καλές ίνες και άμυλο που επιβραδύνουν την πέψη, ενώ προκαλούν την απελευθέρωση ορισμένων πεπτικών χυμών και οξέων που καταστέλλουν την όρεξή σου. Επίσης, διεγείρει αποτελεσματικά την καύση θερμίδων και ενισχύει εύκολα το μεταβολισμό σου.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share