Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Το μυστικό κόλπο για να μην σπάνε τα βραστά αυγά - Δοκιμάστε το

Θα σας λύσει τα χέρια

15 Ιουλίου 2020 14:23
Το μυστικό κόλπο για να μην σπάνε τα βραστά αυγά - Δοκιμάστε το
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Σου αρέσουν τα βραστά αυγά αλλά σχεδόν πάντα σου σπάνε πριν καλά-καλά τα ετοιμάσεις; Με αυτό το κόλπο δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα βάζεις στο ζεστό νερό αμέσως μόλις τα έχεις βγάλει από το ψυγείο, με αποτέλεσμα να αλλάζει πολύ γρήγορα η θερμοκρασία τους. Επίσης κάτι που πρέπει να γνωρίζετε, αφού πολλοί το κάνουν λάθος, είναι ότι δεν πρέπει να μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

Για να φτιάξεις τέλεια βραστά αυγά πρέπει προτού τα μαγειρέψεις να τα αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα ρίξε λίγο αλάτι στο νερό που βράζει.

Μοιάζουν με συνηθισμένα αυγά κότας, αλλά αξίζουν 1.000€ το ένα - Δείτε τι βγαίνει από μέσα...

Αυτά τα αυγά μπορεί να μοιάζουν συνηθισμένα, όμως έχουν τεράστια αξία και μπορεί να κάνουν κάποιο πλούσιο. Μόλις δείτε τι βγαίνει από μέσα τους δεν θα το πιστεύετε.

Μπορεί να βρίσκετε κυρίως άσπρα και καφετί αβγά – εκτός κι αν ψωνίζετε από τοπικό παραγωγό – αλλά τα αβγά έχουν κι άλλα χρώματα. Υπάρχουν μπλε, πράσινα και άλλα χρώματα. Οι διαφορές στο χρώμα κυρίως είναι στο κέλυφος. Εκτός από ένα σπάνιο είδος κοτόπουλων που ίσως δεν γνωρίζατε ότι υπάρχει, όπως δεν το γνώριζε και αυτή εδώ η γυναίκα, η οποία έπαθε σοκ όταν είδε τα αυγά της κότας της.

Τα κοτοπουλάκια που βγήκαν από τα αβγά ενός κτηνοτρόφου ήταν κατάμαυρα. Μπορεί να νομίζετε ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτά τα κοτόπουλα, αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν σε ένα είδος με σπάνια γενετική μετάλλαξη… Αυτά τα κοτόπουλα είναι πολύ συνηθισμένα στην Ινδονησία – μάλιστα από εκεί προέρχονται.

Παρ’όλο που είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα κοτόπουλα, είναι το ίδιο υγιή και ζωηρά. H γενετική τους μετάλλαξη ονομάζεται fibromelanosis και αλλάζει το χρώμα του δέρματος τους. Ωστόσο, δεν τελειώνει εκεί. Τα πουλιά αυτά έχουν και μαύρο κρέας και κόκαλα. Ο Iron Chef χρησιμοποίησε το κρέας τους στην εκπομπή του. Τα κοτόπουλα αυτά είναι δύσκολα στη μαγειρική.

Ο άντρας που βοήθησε αυτά τα αβγά να εκκολαφθούν, εξεπλάγη που βγήκαν από μέσα τους μαύρα κοτοπουλάκια. Έτσι, τράβηξε βίντεο και το ανέβασε στο YouTube. Όπως φαντάζεστε, έχει γίνει viral. Μπορεί να σοκαριστείτε όταν τα δείτε για πρώτη φορά, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ όμορφα. Έχουν μια ωραία μεταλλική λάμψη στα φτερά τους και δείχνουν ξεχωριστά.

Θα θέλατε να αποκτήσετε κι εσείς μαύρες κότες. Η τιμή τους ανέρχεται στα 2.000 δολάρια! Δείτε στο βίντεο πώς είναι αυτά τα μαύρα κοτόπουλα. Πολλοί χρήστες σχολίασαν έκπληκτοι το βίντεο με αυτό το σπάνιο είδος κοτόπουλων, ενώ κάποιοι έδειξαν να τρομάζουν, λέγοντας πως τα κοτόπουλα φαίνονται διαβολικά.

TAGS
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share