Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τυλίγετε το καρπούζι με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο; Σταματήστε το αμέσως

Μεγάλη προσοχή

15 Αυγούστου 2020 19:47
Τυλίγετε το καρπούζι με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο; Σταματήστε το αμέσως
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Κάθε φορά που τρως καρπούζι μετά το βάζεις στο ψυγείο, χωρίς να ξέρεις ότι κάνεις κάτι κακό για την υγεία σου. Το πρώτο πράγμα που οι περισσότεροι κάνουν είναι να σκεπάσουν το καρπούζι με πλαστική μεμβράνη και να το βάλουν στο ψυγείο, αγνοώντας πόσο κακό μπορεί να είναι για την υγεία τους.

Εντούτοις, η πλαστική μεμβράνη περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα που πρέπει να διατηρούνται φρέσκα. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η μόλυνση μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση και τη γονιμότητα. Επίσης, μια καλοκαιρινή αγαπημένη συνήθεια είναι η κατανάλωση μιας φέτας καρπούζι με ένα κομμάτι τυρί φέτα. Γιατί πρέπει να το σταματήσετε;

Σε κάθε περίπτωση, εάν έχετε καλύψει το καρπούζι με πλαστική μεμβράνη αλλά δεν το έχετε βάλει στο ψυγείο, ή μόλις το βγάλατε από το ψυγείο αλλά δεν το έχετε ξεσκεπάσει ακόμη – αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει τα πράγματα, επειδή η θερμότητα επηρεάζει την ταχύτερη μόλυνση των τροφίμων.

Αλλά αυτό δεν είναι όλο – η πλαστική μεμβράνη που καλύπτει το καρπούζι, αυξάνει τη θερμοκρασία και έτσι μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την ανάπτυξηπολλών βακτηρίων – ειδικά εάν η ψύξη του ψυγείου δεν έχει ρυθμιστεί στο μέγιστο, επειδή το καρπούζι είναι πλούσιο σε ζάχαρη που βοηθά στην αναπαραγωγή των βακτηρίων.

Ένα άλλο μεγάλο λάθος είναι η τοποθέτηση πολλών στρώσεων πλαστικής μεμβράνης για να διατηρηθεί το καρπούζι φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό αυξάνει τη θερμοκρασία και το καρπούζι δεν μπορεί να «αναπνεύσει» – οδηγώντας σε ζύμωση (ειδικά εάν το καρπούζι είναι έξω από το ψυγείο) και στην περαιτέρω σήψη του. Στη χειρότερη περίπτωση, αυτά τα βακτήρια μπορεί να οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση και διάρροια.

Βράζει τα κουκούτσια του καρπουζιού - Μόλις δείτε τι γίνεται στο σώμα σας θα το κάνετε αμέσως

Σε όλους μας αρέσει να τρώμε καρπούζι. Τα κουκούτσια όμως που πετάμε μακριά, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, μπορούν να ωφελήσουν με πολλούς τρόπους την υγεία μας. Ενώ, κάθε φορά που τρως καρπούζι μετά το βάζεις στο ψυγείο, χωρίς να ξέρεις ότι κάνεις κάτι κακό για την υγεία σου.

Οι σπόροι αυτοί περιέχουν θρεπτικά συστατικά, όπως λιπαρά οξέα, απαραίτητες πρωτεΐνες, μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και μεγάλη συγκέντρωση της βιταμινών του συμπλέγματος Β, όπως θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ.

Τα κουκούτσια του καρπουζιού περιέχουν κιτρουλίνη, ένα σπουδαίο αντιοξειδωτικό, το οποίο έχει θετική επίδραση στην περίπτωση της αρτηριοσκλήρωσης, της υπέρτασης, της στηθάγχης και της στυτικής δυσλειτουργίας, βοηθώντας στην αιμάτωση των αιμοφόρων αγγείων.

Αυτοί οι σπόροι είναι χρήσιμοι για τη θεραπεία παθήσεων των νεφρών και του ουροποιητικού συστήματος. Φτιάξτε ένα αφέψημα (τσάι) από φρέσκους σπόρους καρπουζιού και καθαρίστε τα νεφρά σας από πέτρες και άμμο.

Βράστε, αλέστε ή ψήστε τους, προκειμένου να πάρει το μέγιστο δυνατό όφελος από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

H ΜΑΓΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:

  • Χρειάζεστε 20-30 κουκούτσια καρπουζιού.
  • Αλέστε τους και βράστε τους για 15 λεπτά σε 2 λίτρα νερό.
  • Καταναλώστε το νερό αυτό για τις επόμενες 2 ημέρες και κάντε μια παύση την τρίτη ημέρα.
  • Η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται για αρκετές εβδομάδες, αλλά είναι πολύ σημαντικό κάθε τρίτη μέρα να κάνετε την παύση που σας συμβουλεύουμε.

ΟΦΕΛΗ

1. Προστατεύουν την υγεία της καρδιάς

Τα κουκούτσια είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο που προστατεύει την καρδιά και διασφαλίζει την φυσιολογική λειτουργία της. Επίσης, διατηρεί το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης και ενισχύσει τη διαδικασία μεταβολισμού. Είναι το ιδανικό για να αποφύγετε τα καρδιακά νοσήματα και την υπέρταση.

2. Προλαμβάνουν την γήρανση

Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν σε αντιοξειδωτικές ουσίες, που σας βοηθούν να αποφύγετε τη γήρανση και ενισχύουν το δέρμα σας ώστε να μένει υγιές και νεανικό.

3. Καθαρίζουν την ακμή

Καθαρίστε την ακμή σας, τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος παίρνοντας μια μπατονέτα εμποτισμένη σε σπορέλαιο καρπουζιού. Το λάδι αυτό είναι κατάλληλο για κάθε είδος δέρματος και θρέφει το δέρμα καθαρίζοντάς το.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share