Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Προσοχή: 8 τροφές που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο

Ποιες είναι;

14 Αυγούστου 2020 07:58
Προσοχή: 8 τροφές που απαγορεύεται να μπουν στο ψυγείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέρετε ποια είναι τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο ψυγείο; Το Athensmagazine.gr βρήκε ποια είναι και σας τα παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και χθες με τις τροφές που δεν παχαίνουν.

Μπορεί το ψυγείο να αποτελεί κάτι σαν… πανάκεια, ένα κρύο "ντουλάπι" της κουζίνας στο οποίο αποθηκεύονται σχεδόν όλα τα τρόφιμα, ωστόσο αυτό δεν είναι και το πιο σωστό. Αντίθετα με ότι πιστεύουν όλοι, ότι δηλαδή η ψύξη κάνει καλό σε όλα τα τρόφιμα, υπάρχουν κάποια που όχι μόνο δεν τα… συντηρεί αλλά τα καταστρέφει.

Τα 8 τρόφιμα τα οποία δεν πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο είναι τα εξής:

Ντομάτες

Αν οι ντομάτες μπουν στην ψύξη θα σαπίσουν γρηγορότερα, καθώς αλλοιώνονται τα τοιχώματά τους.

Μπανάνες

Οι μπανάνες μπαίνουν στο ψυγείο μόνο αν θέλουμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία ωρίμανσης.

Πατάτες

Η ψύξη σκουραίνει τις πατάτες και μετατρέπει το άμυλο σε σάκχαρα, καθιστώντας τς πιο γλυκές.

Μέλι

Η ψύξη κρυσταλλώνει το μέλι και το κάνει συμπαγές και γεμάτο κόκκους.

Καυτερές σάλτσες

Οι καυτερές σάλτσες, ειδικά αν έχουν ξύδι, στην ψύξη χάνουν τη γεύση τους και αλλάζει η συνοχή τους.

Πεπόνι

Στην περίπτωση που ένα πεπόνι δεν έχει κοπεί δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο, γιατί η ψύξη επιταχύνει την ωρίμανσή του με τέτοιο ρυθμό που μπορεί να σαπίσει σε ώρες μόνο από την τοποθέτησή του στο ψυγείο.

Μπαχαρικά

Η υγρασία και το κρύο καταστρέφει τις γεύσεις τους και τα αρώματά τους.

Σκόρδο

Η ψύξη θα κάνει το σκόρδο σας να βγάλει… βλασταράκια ενώ θα γεμίσει μυρωδιές το ψυγείο.

10 τροφές που καταπολεμούν το άσθμα και κάνουν καλό στην υγεία

Ξέρετε ποιες είναι οι τροφές που καταπολεμούν το άσθμα και κάνουν καλό στην υγεία; Το Athensmagazine.gr τις βρήκε και σας τις παρουσιάζει παρακάτω, όπως έκανε και με τις τροφές που επιβάλλεται να τρώτε όσο μεγαλώνετε.

Το άσθμα είναι μια χρόνια νόσος που επηρεάζει το αναπνευστικό σύστημα. Η ασθένεια αυτή προκαλείται λόγω μερικών ωθήσεων, που πέρα από άλλα πράγματα, μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα τη δυσκολία στην αναπνοή.

Αν και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για το άσθμα, μπορείτε να το ελέγξετε και να το δαμάσετε με ορισμένα φάρμακα. Μπορείτε όμως, να το μειώσετε και με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών. Για αυτό το λόγο, πρόκειται να σας προτείνουμε 10 τροφές που θα σας βοηθήσουν να το καταπολεμήσετε.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανθρώπους που υποφέρουν από άσθμα, ιδιαιτέρως αν το άσθμα σχετίζεται με αλλεργία στα καρύδια. Επίσης, το αβοκάντο περιέχει γλουταθειόνη, ένα στοιχείο που προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες.

Μπρόκολο

Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν, ότι η συχνή κατανάλωση μπρόκολου βοηθάει του πάσχοντες με άσθμα να αποφεύγουν τις επιπτώσεις αυτής της διαταραχής. Με τον ίδιο τρόπο, έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μπρόκολου βοηθά στην αποφυγή φλεγμονών στις αναπνευστικές οδούς και καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες.

Μήλα

Τα μήλα είναι ακόμα ένα φυσικό προϊόν που έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το άσθμα. Ειδικοί λένε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μήλα διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιοφλαβονοειδή. Μεταξύ άλλων, αυτά, όπως και η κουερσετίνη, δρουν ως φυσικά αντιισταμινικά και αντιφλεγμονώδη για τις αναπνευστικές οδούς.

Μπανάνα

Η μπανάνα βοηθάει τους ανθρώπους να αναπνέουν καλύτερα και για αυτό προτείνεται στους ασθματικούς. Οι μπανάνες περιέχουν πυριδοξίνη, γνωστή και ως βιταμίνη Β6. Μια από τις λειτουργίες της είναι να χαλαρώνει τον βρογχικό μυ.

Τζίντζερ

Όσοι πάσχουν από άσθμα είναι καλό να καταναλώνουν τζίντζερ. Ειδικοί αναφέρουν, ότι το τζίντζερ περιέχει αντιφλεγμονώδεις ουσίες οι οποίες μπορούν να θεραπεύσουν το άσθμα. Στην πραγματικότητα, αναφέρουν ότι αυτές οι ουσίες είναι που δίνουν στο τζίντζερ αυτή τη χαρακτηριστική γεύση.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι μια πολύ υγιεινή τροφή. Μεταξύ άλλων, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι βοηθά στην πρόληψη του άσθματος. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να σας εκπλήσσει καθώς το λαχανικό αυτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που είναι κρίσιμα για την εύρυθμη λειτουργία του σώματός σας.

Δεντρολίβανο

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και στα αντιοξειδωτικά του, το δεντρολίβανο συνιστάται ιδιαιτέρως στους πάσχοντες από άσθμα. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να διατηρείτε την υγεία του αναπνευστικού σας σε καλή κατάσταση καθώς το δεντρολίβανο διατηρεί τις αναπνευστικές οδούς ανοιχτές.

Ηλιόσποροι

Οι ηλιόσποροι έχουν ποικίλα θρεπτικά συστατικά και ιδιότητες, τα οποία είναι εξαιρετικά για την πρόληψη του άσθματος. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται η βιταμίνη Ε, το κάλιο και το μαγνήσιο. Παρόλα αυτά, μερικοί άνθρωποι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.

Μέντα

Η μέντα έχει διάφορες ιδιότητες που απελευθερώνουν τις αναπνευστικές οδούς βοηθώντας τους ανθρώπους που πάσχουν από άσθμα. Το βότανο αυτό χρησιμοποιείται γενικά στα φάρμακα για τη θεραπεία αναπνευστικών ασθενειών.

Βιταμίνη C

Μια πολύ καλή πρόταση για όσους πάσχουν από άσθμα είναι να καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C. Όπως πιθανόν γνωρίζετε, η βιταμίνη αυτή έχει σημαντικά οφέλη για τις αναπνευστικές οδούς καθώς και εξαιρετικά αντισηπτικά αποτελέσματα.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share